top of page
  • Foto van schrijverSipke

Voorlaatste ronde Groene Hart Cup

Twee poules uit de voorlaatste ronde van de Groene Hart Jeugdcup speelden afgelopen vrijdagavond bij Op Eigen Wieken. Niet toevallig zaten daar beide OEW-teams bij, dus zij konden op bekend terrein warmdraaien voor de aankomende finaleronde.

OEW 2 kreeg te maken met teams van Spijkenisse, 3-Torens en Barendrecht/IJsselmonde. Het laatste team bleek het sterkst te zijn: ze speelden 2-2 gelijk tegen uitgerekend ons team, maar sleepten verder alle matchpunten binnen. Spijkenisse kreeg het het zwaarst te verduren en ging naar huis zonder matchpunten. Op Eigen Wieken behaalde als team in drie rondes alle mogelijke resultaten: winst, gelijkspel en verlies. Ook individueel werd een waaier aan scores behaald: Casper 3 punten, Lev 2, Sam 1 en Erik was de pechvogel van de avond met 0.

OEW 1 had een sterke generale repetitie voor de finale: twee keer teamwinst en één keer remise. In poule 1 kwamen verder nog twee teams van Klim-Op uit en verder RSR Ivoren Toren. Klim-Op maakte zijn reputatie waar en bezette na afloop de tweede en derde plek. OEW en Klim-Op 1 hielden elkaar deze avond in evenwicht. Samuel revancheerde zich op Jonathan en Oleksii verloor van Janice, waardoor de helft van de punten naar Klim-Op ging. Jacob had een prima avond met maar een half puntje verlies na drie ronden en ook Connor deed een duit in het zakje met twee uit drie.

De volgende ronde is de laatste van dit seizoen. In Rotterdam zullen de teams strijden om de prijzen in de poule waarvoor ze zich afgelopen vrijdag geplaatst hebben.


De uitslagentabellen van alle poules zijn terug te vinden op de website van de organisatie.

Comments


bottom of page