Nieuws

21/01/2020

In Eindhoven werden op 17 januari de finales van de schoolschaakkampioenschappen voor het voortgezet onderwijs georganiseerd. Het Stedelijk Gymnasium Leiden is al jaren een van de sterkste scholen van Nederland. Dit jaar deden ze het helemaal fantastisch, want ze werden Nederlands Kampioen bij de onderbouw en bij de bovenbouw!

In het onderbouw-team zat ook Abisan. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap, want hij won al zijn vijf partijen met overmacht. Abisan, van harte gefeliciteerd.

Het St...

19/01/2020

Op 18 januari was SV Voorschoten aan de beurt om een Grand Prix te organiseren. Dit werd alweer een groot succes voor OEW met 19 deelnemers. Rashaan en Simon wonnen hun groep. Abisan werd, voor de 3e keer op rij, algeheel winnaar.

Jongens en meisjes, wel een beetje voorzichtig zijn met jullie tegenstanders! Straks durft er niemand meer tegen OEW'ers te spelen!

Op de foto Bogalech in opperste concentratie.

06/01/2020

Op vrijdagmiddag 3 januari deden er maar liefst 52 kinderen mee aan het 14e OEW Meester-in-de-doptoernooi. Bijzonder is dat er ook heel veel kinderen die niet bij een schaakclub spelen gezellig een middagje kwamen schaken! Er werd hard nagedacht en tussendoor konden de hersenen ook nog worden gekraakt met mat-in-1 prijsvragen.

Aan het eind van de middag ging iedereen tevreden met een mooie prijs naar huis. Na afloop namen de jeugdleiders afscheid van vrijwilliger Harry, die 34 jaar lang als vrijwilliger bij Op...

04/01/2020

Op zaterdag 18 januari wordt de vierde Grand Prix van dit seizoen gespeeld.

Bij een Grand Prix word je ingedeeld in een groep met schakers van gelijke speelsterkte, dus het is altijd leuk en uitdagend om mee te doen. Ook wanneer je nog maar net aan het schaken bent.

Doen jullie weer mee?

Wanneer:

Zaterdag 18 januari 2020

Locatie:

Cultureel Centrum Voorschoten

Pr. Marijkelaan 4

2252 HH Voorschoten
 

Tijden:

Aanwezig om 12.45 uur
Aanvang partijen om 13.00 uur
Prijsuitreiking om circa 17.15  uur

Prijzen:

Voor elke groep zij...

24/12/2019

Afgelopen maandag was de afsluiting van het jubileumjaar van de schaakvereniging Philidor die maar liefst 100 jaar bestaat. Jonathan, Abisan en Akil waren uitgenodigd om mee te doen aan deze afsluiting welke bestond uit een simultaan tegen grootmeester John van der Wiel, erelid van Philidor en ooit zelfs nummer van 15 van de wereld. Van der Wiel speelde tegen 32 spelers en nam de tijd voor zijn zetten waardoor het een lange zit werd.

Akil was zelfs als laatste klaar toen hij in het verre eindspel net een pionn...

20/11/2019

Dit jaar speelt Op Eigen Wieken met twee externe teams mee in de LeiSB competitie. Het spelen van langere partijen tegen volwassenen is erg leuk en leerzaam. De eerste ronde ging het B team, in de recreatieklasse, op bezoek bij Philidor. Een aantal OEW'ers had vorig jaar al een keertje een oefenwedstrijd tegen dit team gespeeld, dus zag bekende gezichten.

Iedereen overleefde de opening zonder kleerscheuren. Bogalech pakte de opening iets handiger aan dan haar tegenstander en won snel een pion. Er werden wel ve...

16/11/2019

Op 16 november deden meer dan 100 kinderen mee met de Grand Prix van LSG. Hierbij waren 27 OEW-schakers. Wat leuk dat jullie allemaal gekomen zijn!

Een topprestatie werd geleverd door Abisan: hij won groep-1, en was daarmee de winnaar van het hele toernooi. Ook Sam deed het heel erg goed, want hij won al zijn partijen.

Ook Jathus, Joost v.d. K en Lucas wonnen hun groep. Connor werd gedeeld eerste.

Hier vind je alle andere uitslagen

10/11/2019

Zaterdag 5 oktober en zaterdag 9 november waren de eerste twee speeldagen van het NK D teams tot en met 12 jaar. Op Eigen Wieken heeft op het laatste moment een vrijplaats gekregen en heeft deze eerste twee dagen laten zien dat dit volledig terecht is geweest.

De eerste twee wedstrijden werden met 2-2 gelijk gespeeld, waarna vervolgens een nipte overwinning volgde op Matadoren D1.

De tweede speeldag begonnen Abisan, Nora, Jonathan en Joost sterk met een 3,5-0,5 winst. Tegenstander Magnus Leidsche Rijn D1, die v...

10/11/2019

Wat?

Schaaktoernooi voor Leidse basisscholen, teams van 4 kinderen

Waar?

Buurthuis ‘Op Eigen Wieken’

Valkenpad 5, 2317 AN Leiden

Wanneer?

Woensdag 27 november 2019

Vanaf 13.00 uur                                         

Voor wie?

Iedereen die kan schaken van Leidse basisscholen

Inschrijven via school tot en met 15 novembe...

06/11/2019

Op zaterdag 16 november wordt de derde Grand Prix van dit seizoen gespeeld.

Bij een Grand Prix word je ingedeeld in een groep met schakers van gelijke speelsterkte, dus het is altijd leuk en uitdagend om mee te doen. Ook wanneer je nog maar net aan het schaken bent.

Doen jullie weer mee?

Wanneer:

Zaterdag 16 november 2019

Locatie:

Denksportcentrum Leiden

Robijnstraat 4

2332 KE Leiden
Telefoon  (alleen voor noodgevallen): 071 5723229

Tijden:

Aanwezig om 12.45 uur
Aanvang partijen om 13.00 uur
Prijsuitreiking om cir...

29/10/2019

Helaas is er een fout geslopen in de vijfde puzzel in de nieuwe Wiekslag (p. 9).

De pion op d2 moet een witte pion zijn. Excuses.

20/10/2019

OEW A – Voorschoten F: 2½-3½

Vrijdag 18 oktober speelde ons A-team (Abisan, Akil, Nora, Jonathan, Simon en invaller Jacob) de eerste van 5 competitiewedstrijden in klasse 4A van de Leidse Schaakbond, en wel tegen een seniorenteam van Voorschoten. De partijen waren van een goed niveau, en aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Maar na verlies van Jonathan en Jacob, degelijke remises van Nora en Simon en winst van Akil, stonden we toch met 2-3 achter.

Abisan stond wat slechter en winst voor hem zat er zeker niet...

07/10/2019

Op zaterdag 26 oktober wordt de tweede Grand Prix van dit seizoen gespeeld.

Bij een Grand Prix word je ingedeeld in een groep met schakers van gelijke speelsterkte, dus het is altijd leuk en uitdagend om mee te doen. Ook wanneer je nog maar net aan het schaken bent.

Doen jullie weer mee?

Wanneer:

Zaterdag  26 oktober 2019

Locatie:

Buurthuis ‘Op Eigen Wieken’

Valkenpad  5 te Leiden 
Telefoon  (alleen voor noodgevallen): 071 5212893

Tijden:

Aanwezig om 12.45 uur
Aanvang partijen om 13.00 uur
Prijsuitreiking om circ...

26/09/2019

In welk stadsdeel van Leiden schaken de meeste kinderen en welk stadsdeel wordt kampioen van Leiden?

Alle kinderen van de basisschool die kunnen schaken, kunnen meedoen. Ook als je nog nooit eerder aan een toernooitje hebt meegedaan, ben je van harte welkom. Er zijn bekers voor verschillende groepen en niemand gaat met lege handen naar huis!

Wanneer?
Afhankelijk van op welke basisschool je zit, kan je meedoen aan een schaaktoernooi. Je speelt niet in een team, dus je kan je individueel opgeven.

De toernooien zij...

Please reload

Nieuws van OEW