top of page
  • Foto van schrijverBert

Sabin bijna op podium in NK t/m 12 jaar

De dagen rond Hemelvaart werd het Nederlands kampioenschap voor spelers tot en met 12 jaar gespeeld in Rijswijk. Sabin had zich hiervoor geplaatst en deed mee. Zou hij zijn sterke optreden bij het Noteboomtoernooi een vervolg kunnen geven? Op de toernooiwebsite, https://nk12.haagseschaakbond.nl/, is alles te vinden.

Donderdag, vrijdag en zaterdag werden er steeds 3 partijen van 55 min + 10 sec gespeeld, een pittige klus! Vrijdag won Sabin alle drie partijen waardoor hij in de zevende ronde uitzicht kreeg op een podiumplaats. Hieronder een stelling uit de partij Sabin Teianu - Daniël Nijhuis na 26.....Td8.

Wat zou jij hier met wit spelen? Sabin speelde 27.Dxg6! Na dit dameoffer kunnen de witte vrijpionnen naar de overkant. Zwart kan eeuwig schaak houden, maar Sabin ging dit uit de weg, waarna zwart zijn kans greep en toch won door de pionnen te stoppen. Door de laatste twee partijen te winnen haalde Sabin een knappe vijfde plek. Een mooi resultaat!