top of page
  • Foto van schrijverBert

Pretschaak in de Koningsgroep

Het was heel leuk dat we weer echt konden schaken! Op 8 en 15 juni speelden we gewone partijen. De openingen gingen volgens de Gouden Regels: pion in het centrum, stukken ontwikkelen en koning veilig. Ook werden er soms leuke aanvallen opgezet en slimme verdedigingen gevonden. Maar na al het gesnelschaak op internet was het wel even wennen om de tijd te nemen voor een zet en ging er soms zomaar een stuk de doos in.

Uitslagen

César-Martino 0-1

Jathus-Joris 0-1

Tex-trainer 0-1

Joris-Martino 0-1

Jathus-César 0-1


Omdat we richting zomervakantie gaan hebben we 22 juni Riga-schaak gedaan. Daarbij speel je twee tegen twee aan één bord en doe je om en om een zet. Er mag niet worden overlegd. Daardoor moet je goed nadenken en kijken om samen een plan te maken. Hierna nog een ontspannen partijtje Hands & Brains.


Op 29 juni hebben we doorgeefschaak gespeeld. Dit is met twee tegen twee aan twee borden, waarbij je de geslagen stukken mag doorgeven aan je maat. In plaats van een stuk te verplaatsen mag je ook een stuk op het bord zetten, maar niet met schaak. Een pion mag zelfs op de zevende rij ingezet worden!

Leuk om te zien hoe het spel heen en weer golft, het lijkt wel voetbal! Zo konden

we veel van de stappenlessen in de praktijk brengen.


Martino en César wonnen uiteindelijk na vele aanvallen en verdedigingen van Tex en Joris. Maar ook bij dit spel is meedoen belangrijker dan winnen!


Comentarios


bottom of page