top of page
  • Foto van schrijverReinoud

Zwarte pionnen in actie

Wat fijn dat we het schaakseizoen toch nog konden afmaken met een serie van min of meer gewone schaakavonden. De samenstelling van de Zwarte Pionnengroep wisselde een beetje, maar uiteindelijk bestond de groep uit vijf kinderen die een aantal potjes tegen elkaar gespeeld hebben. We speelden achterin in de hal, waarin nu extra ruimte was, omdat we de werkende, kletsende, lezende, wachtende en op de telefoon kijkende ouders moesten missen.


Singsing speelde de eerste twee keer lange geconcentreerde partijen, die hij uiteindelijk toch nog verloor, omdat zijn tegenstanders net zo goed zaten op te letten. De derde ronde had hij een niet-echt-serieuze slappe-lachpartij die hij wel wist te winnen! De vierde ronde begon hij ook niet echt serieus, maar hij kwam wel voor te staan en begon toen goed op te letten en gaf de voorsprong niet meer weg.


Pim, altijd gezellig, heeft het ook prima gedaan. In de eerste ronde hadden we eerst een schaakles over pat en daarna speelde hij een goede partij tegen Oliwier waarbij hij uiteindelijk toch veel materiaal verloor. Pim wilde al opgeven, maar ik moedigde hem aan om het toch nog even te proberen. Misschien wordt het wel pat, en ja hoor, op een gewikkelde manier was het toch ineens pat!


Oliwier heeft veel op internet gespeeld. Het schaken op het bord vindt hij spannend, maar het gaat heel goed. Ik denk dat Oliwier het beste alle stukken in de gaten kan houden.


Willem is na een paar keer over gekomen van de Witte Pionnengroep. Hij liet zien dat hij prima mee kan komen in deze groep, waar de kinderen het in de meeste gevallen al goed zien als er iets aangevallen staat en dan een verdediging kunnen bedenken, bijvoorbeeld weggaan.


Thor was de meest trouwe bezoeker. Hij is alle keren geweest en maakte alles mee wat bij het schaken hoort: winst, verlies en remise.


Uitslagen

1. Pim 3 uit 4

2. Oliwier 2,5 uit 4

3. Singsing 2 uit 4

4. Thor 1,5 uit 4

5. Willem 1 uit 3

Comentarios


bottom of page