top of page
  • Foto van schrijverKees

Zware start extern team

Op 13 oktober speelde ons externe team OEW A zijn eerste wedstrijd tegen Voorschoten C. Omdat we vorig jaar kampioen waren geworden in de 3e klasse, speelden we nu in de 2e klasse en daar bestaan de teams uit 8 (volwassen) spelers in plaats van 6. Bovendien is een aantal spelers uit het team van vorig jaar inmiddels vertrokken bij OEW - zo gaat dat met een jeugdschaakclub - dus bijna alle OEW-gezichten waren nieuw. Dat maakte het extra spannend.


De eerste winst was voor Dhruv op bord 8. Hij zette met veel overwicht een nogal eenzame zwarte koning mat, en won met 3 minuten meer tijd op de klok dan waarmee hij begonnen was, een zeldzame prestatie.


De koning van 'meester' Tim stond nogal onveilig in het midden, en hoewel het materieel gelijk stond, kon de tegenstander hem daardoor toch voldoende in het nauw brengen om eenvoudig te winnen.


Aren stond (volgens zijn tegenstander) glad gewonnen, maar gaf een stuk weg, en daarmee was niet alleen de winstkans verkeken, het werd zelfs verlies.


Lev kon het niet bolwerken en ook Maxim redde het niet. Daarmee stonden we met 4 verliespartijen achter elkaar al met 4-1 achter.


Connor stond in het eindspel weliswaar een pion achter, maar die pionnen die hij wel had, blokkeerden de pionnen van de tegenstander, die dus evenmin het promotieveld konden bereiken. Daarom werd remise overeengekomen.


De laatste twee partijen waren van Sabin en Zeteo. Sabin speelde op het scherpst van de snede. Een heleboel zetten achter elkaar dacht hij na tot hij nog minder dan 5 seconden had, deed een zet en kreeg er weer 30 seconden bij. Maar dat mocht niet baten, want zijn tegenstander had meer materiaal, meer tijd en een betere stelling, alles bij elkaar ruim voldoende voor winst. En Sabin maakte het zichzelf extra moeilijk, door de zet van de tegenstander te noteren in zijn eigen bedenktijd in plaats van daarna, als die tegenstander nadacht over zijn volgende zet; dat is niet nodig. Maar verliezen van iemand met een rating boven de 1800, dat is allerminst een schande.

Zeteo tenslotte stond een pion en tijd voor, en speelde zijn partij netjes tot winst.


Sabin-K. van Veen 0-1

Maxim-J. van de Poel 0-1

Tim-E. Los 0-1

Zeteo-J. Birginia 1-0

Lev-S. Hashim 0-1

Connor-B. van Zuilen rem

Aren-M. Stam 0-1

Dhruv-J. Low 1-0


Daarmee werd het 5½-2½ voor Voorschoten. Maar er zijn nog 2 teams met 0 matchpunten, dus er is nog alle kans om hoger te eindigen: er volgen nog 6 wedstrijden.
Comments


bottom of page