top of page
  • Foto van schrijverAlisha

Zonnige stemming bij de pupillendag

Afgelopen zaterdag werd bij OEW de pupillendag gehouden. Hierbij streden de kinderen uit de Leidse schaakbond in hun leeftijdscategorie voor een aantal NK plaatsen.

Bij de H-categorie waren er 2 NK tickets te verkrijgen, 1 voor de jongens en 1 voor de meisjes. Van OEW deed alleen Medina mee. Zij mocht met Lauren uitvechten wie het NK plaatsje voor de meisjes zou innemen. Dit werd nog een flink spannende strijd, tot op de helft van het toernooi gingen de meiden namelijk heel gelijk op. Uiteindelijk heeft Medina met een volle punt meer het NK plaatsje weten te bemachtigen, gefeliciteerd!

De G-categorie speelde een tienkamp. Aditya, Elysia en Nova hebben allemaal hun beste spel laten zien. Nova was duidelijk goed uitgerust en begon met een scherpe eerste partij. Zij wist hier heel actief te spelen en binnen no-time moest ze vragen of ze een tweede dame mocht hebben! Uiteindelijk is Nova 3e meisje geworden.

Al na een paar rondes was het duidelijk dat de tienkamp werd gedomineerd door Aadvik, een jongen van AAS. Alleen Elysia wist tegen hem op een prachtige manier naar een gelijk dameeindspel te komen. Dit speelden zij zo lang door dat het remise is geworden door de 50-zetten regel! Uiteindelijk is Elysia met 6,5 uit 9 3e geworden en heeft hiermee een jeugdplaatsje weten te bemachtigen!


Ook voor Aditya was het een succesvolle dag. De laatste 5 ronden wist hij niet van ophouden en heeft hij alles gewonnen! Uiteindelijk is Aditya met 6 puntjes ook gekwalificeerd! Deze toppers mogen dus samen verder!


In de F-categorie speelden maar liefst 9 kinderen van OEW mee! Asiyah en Tesla mochten het tegen Tess (Voorschoten) opnemen voor de plaats bij de meiden. Na een lange dag heeft Tess verdiend dit plekje weten te bemachtigen. Ook Siddhard, Khaizuran, Pepijn en Luca hebben een mooie prestatie neergezet. Sidd is met 5 uit 7 3e geworden en heeft daarmee zijn plaatsje vastgesteld! De anderen zijn samen met Tess, Sem en Leonardo op de 4e plek geëindigd. Zij moeten dus nog een beslissigsmatch spelen. Dat zal hoe dan ook nog heel spannend worden!

Al met al was het een uiterst enerverende dag waarbij veel mooie partijen zijn gespeeld!


Σχόλια


bottom of page