top of page
  • Foto van schrijverWadim

Zesde ronde Zuid-Holland Jeugd Cup

Afgelopen woensdag werd alweer de zesde ronde van de Zuid-Holland Jeugd Cup. Spelers van team A en team B speelden allen in poule A, maar dit keer waren er iets minder onderonsjes tussen de OEW’ers. Simon moest een keertje tegen Daniël en Anton en Daniël moest ook een keertje tegen Guido en dat waren de enige OEW-onderonsjes. Team A eindigde deze keer op een mooie 3de plek (met evenveel punten als nummer 2), Jonathan had een goede vorm te pakken, hij haalde maar liefst 16 punten met een score van 6,5 uit 9. Abisan, Simon en Guido pakten ook mooi aantal punten, respectievelijk 10, 8 en 7 punten. Abisan nam even een rustpauze tussendoor, maar net voor het einde kwam hij weer terug om nog wat puntjes te pakken. Simon gebruikte zijn tijd goed en speelde rustig en secuur. Guido wist ook redelijk wat potjes te spelen, maar zo af en toe sloop er een blundertje in.


Team B speelde ook erg goed en eindigden op een mooie 5de plek en wist zich voor het eerst deze competitie in poule A te handhaven. Voorgaande keren waren zij ook erg dichtbij, maar steeds lukte dat net niet. Connor had een mooie vorm te pakken, hij verloor alleen zijn eerste potje en daaran pakte hij 4 overwinningen op een rij, zo haalde hij 14 punten voor zijn team.

Stelling uit de partij van Connor, kan jij samen met Connor een sterke zet vinden voor wit? Jacob behaalde 2 puntjes minder dan Connor, maar met stuk meer paartijtjes gespeeld hebbende, had hij maar liefst 5 overwinningen. Daniël verloor ook maar 1 partijtje en wist 10 punten te behalen, ook wist hij twee keer een overwinning te behalen over de spelers van ons A-team. Anton had een hele zware start, maar gelukkig wist hij zijn laatste partijtje te winnen en zo twee puntjes erbij doen bij het teamtotaal. Casper heeft deze keertje niet meegespeeld, hopelijk is hij volgende keer er wel weer bij!


Team C was vorige ronde gepromoveerd naar poule B en hadden het deze keer zwaar. Maar desalniettemin wist het team 21 punten bij elkaar te halen. Zeteo had maar liefst 10 punten voor het team gehaald, hij had 4 van de 6 potjes gewonnen. Cederick had maarliefst 11 partijtjes weten te spelen en 7 punten voor het team weten te halen. Oliwier, Tygo en Coen hadden het iets zwaarder, maar wisten allemaal 2 puntjes te behalen. Team C waren begonnen helemaal in poule D en het is een hele knappe prestatie dat zij naar poule B zijn geklommen.

Volgende ronde is alweer de laatste ronde dit seizoen. Deze zal gespeeld worden op 21 april! Tot de volgende keer!

Comments


bottom of page