top of page
  • Foto van schrijverWalther

Veel prijzen in Kudelstaart

Wie van jullie heeft wel eens gehoord van Kudelstaart? Kudelstaart is een dorp, nog net binnen het gebied van de Leidse Schaakbond. En op 14 mei organiseerde de club AAS daar een Grand Prix toernooi. Het leuke van de Grand Prix is dat iedereen tegenstanders krijgt op zijn eigen niveau. Dus iedereen kan een prijs winnen.


Dat lukte deze keer Rosa, die nog niet zo lang schaakt, maar wel een tweede prijs won in de laatste groep. Gefeliciteerd.

De broers Sam en Casper schaken al wat langer, en krijgen ook extra schaaktraining. Dat helpt, want ze wonnen allebei hun groep.


Maar het allerbeste resultaat haalde Jonathan. Jonathan doet al heel lang mee aan de Grand Prix. Net als Rosa deze keer is hij begonnen in een lage groep. Maar hij doet altijd mee, en is door de jaren heen steeds sterker geworden. Daardoor is hij steeds een groepje opgeschoven, en nu speelt hij altijd in de sterkste groep. Inmiddels speelt hij zo goed dat hij nu de sterkste groep won. Voor het eerst! En daarmee is Jonathan ook algeheel winnaar geworden van de Grand Prix in Kudelstaart. Proficiat.

Hierboven een foto van Jonathan. Niet van het toernooi, want hij mocht natuurlijk niet afgeleid worden door een fotograaf. Daarom een foto bij een schaaktafel in Oegstgeest. Ook om iedereen aan te moedigen zelf eens op zo'n schaaktafel te gaan schaken.


De uitslag van het toernooi staat hier.


Comentarios


bottom of page