top of page
  • Foto van schrijverLeonore

Veel OEW'ers op online Grand Prix

Op zaterdag 8 januari stond er een Grand Prix toernooi op de agenda. Helaas kon deze fysiek nog niet doorgaan, maar gelukkig was er een alternatief. De Leidse schaakbond is weer van start gegaan met online Grand Prix toernooien; via het platform Tornelo. Misschien even wennen als je voor de eerste keer meedoet, maar na even oefenen werkt het heel gemakkelijk. Het leuke is dat Tornelo een ingebouwde Zoomfunctie heeft, dus je kan je tegenstanders ook zien!

Van de in totaal 33 deelnemers waren er 16 van OEW. Leuk dat jullie zo enthousiast meedoen! In groep 1 speelden Connor, Jacob, Daniël en Jonathan. Groep 1 zat vol sterke schakers en het was Connor die knap een 3e plaats wist te behalen.

In groep 2 speelden Casper en Dhruv mee om de podiumplaatsen. De twee jongens zijn aan elkaar gewaagd; onderling werd het remise. Burak van Voorschoten was de sterkste, gevolgd door Casper en Dhruv.

Ilja, Cederick, Sybren, Sam en Jack vertegenwoordigden OEW in groep 3. Er werd hard gestreden en uiteindelijk wisten Ilja en Cederick respectievelijk de tweede en derde plaats te veroveren.

In groep 4 vinden we Benjamin vdR, Benjamin N, Willem, Mats, Ilan en Pim. Voor sommigen was dit zelfs de allereerste keer dat ze aan een toernooi meededen! Voor Benjamin vdR verliepen de wedstrijden heel goed. 4 van de 5 wedstrijden wist hij te winnen wat een tweede plek opleverde. Iedereen wist uiteindelijk een wedstrijd te winnen!

Het eerste online Grand Prix toernooi van 2022 was een succes. Het was een gezellig middag en iedereen heeft hard geschaakt. Misschien volgt er een tweede online Grand Prix toernooi en dan hopen we weer op jullie deelname!