top of page
  • Foto van schrijverWalther

Veel OEW'ers op Jeugdweekendtoernooi

Elk jaar organiseert de Leidse Schaakbond in juli een jeugdweekendtoernooi. Het hele weekend wordt er dan geschaakt. Deze keer in de Anne Frankschool, de basisschool van veel van onze OEW-leden.


Traditie is dat we op zaterdagavond met zijn allen pizza eten. Of Indonesisch; jeugdleider Erick had een hele lekkere maaltijd klaargemaakt.

Traditie is ook dat er een toernooicoach is met wie de schakers kunnen analyseren. Dat was deze keer meester Peter van LSG, die van vroeg tot laat bezig was met partijbesprekingen.

Er werd gespeeld in 4 groepen. De A-groep speelde 7 ronden. Hier geen OEW-deelname. Wel was er een hele mooie tweede plaats van oud-OEW'er Jonathan.


In de B-groep deed Dhruv mee in de top. Hij speelde remise tegen de uiteindelijke kampioen in deze groep. Helaas verloor hij in de laatste ronde, maar toch eindigde hij op een mooie 5e plaats met 4.5 punten uit 7 partijen.

Een grote verrassing in deze sterke groep was Cederick, die een mooie 50%-score haalde. Net als Casper, maar van Casper weten we al heel lang hoe sterk hij is. Dat liet hij nu ook weer zien.

Sidd begon geweldig, hij won zelfs van Casper. Maar op zondag kreeg hij hele sterke tegenstanders waarvan hij niet kon winnen. Vlak onder Sidd eindigde Hugo. Hij speelde zelfs een heuse internationale match tegen de Belgische Juul.

De C en de D-groep speelden in één grote poule. Zij speelden 11 ronden. De beste OEW-speler was hier Nimai.  Hij eindigde op een gedeelte tweede plaats.  Opvallend was hoe graag Nimai wilde analyseren met de toernooicoach. Heel goed, zo wordt hij snel sterker.

Floris deed het bijzonder goed. Hij geeft nooit op, blijft altijd strijden, en haalde daardoor veel punten binnen. Op die manier werd hij 2e in de D-groep.

Jun Ru won de eerste 3 partijen. Daarna ging het moeilijker, maar hij scoorde toch veel beter dan volgens zijn rating. Ook Jun Ru was veel bij de toernooicoach te vinden. Dus ook hij heeft vast heel veel geleerd.

Levon viel op door zijn creatieve zetten. Soms verraste hij zijn tegenstander met bijzondere combinaties. Hij viel ook op door zijn goede concentratie. Hij was vaak het langste bezig van de hele zaal.

Adi was een van de jongere spelers. Dan is het best moeilijk in zo'n sterk toernooi, maar hij deed goed mee, bleef elke ronde goed zijn best doen, en haalde zo een aantal mooie overwinningen.

Jack moest de laatste paar ronden missen en is daarom niet zo hoog geëindigd. Maar hij had zo'n mooie mat dat we dat al op de website hadden gezet. Kijk maar hier.


Er waren veel vrijwilligers, ik kan ze niet allemaal noemen, maar wel een speciaal bedankje voor Reina, die heel veel werk deed in de organisatie. En voor onze jongste vrijwilliger Mayra, die liet zien dat je op elke leeftijd mee kan helpen.

Hier staan alle uitslagen.

Kommentarer


bottom of page