top of page
  • Foto van schrijverWalther

Veel OEW'ers bij Grand Prix LSG

22 oktober was een mooie zaterdag. En op een mooie zaterdag moet je leuke dingen doen. Zoals schaken. Veel kinderen waren daarom naar het denksportcentrum in Leiden gekomen om een Grand Prix toernooi te spelen. In totaal ruim 120 kinderen, waarvan zo'n 30 van Op Eigen Wieken. Voor sommigen was het de eerste keer; best spannend dus. Anderen hebben al heel vaak meegedaan en weten dus precies hoe het werkt. Je speelt 7 partijen tegen kinderen die ongeveer net zo sterk zijn als jij. Als het heel goed gaat en je wint heel veel, kom je de volgende keer in een sterkere groep. En als het niet zo goed gaat en je verliest wat meer, dan kun je dat de volgende keer weer goed maken omdat je dan in een zwakkere groep komt.

Sommige OEW'ers hebben echt supergoed gedaan. Abel eindigde in groep 14 op de gedeelde eeerste plaats. Helaas had hij de onderlinge partij verloren, zodat hij in de eindstand tweede werd.

Nog beter verging het Artem in groep 13. Hij was eigenlijk ingedeeld in groep 15, maar omdat er een kind uitviel in groep 13 schoof hij twee groepen op. Heel knap dat hij zijn groep toch wist te winnen. Hij won bijna al zijn partijen. Alleen de partij tegen Jun Ru eindigde in remise. Dat was een uitstekend gespeelde partij van beide jongens. Aan het eind had Jun Ru nog een pion en een koning over, en Artem alleen een koning. Maar het was een pion aan de rand, en Artem ging heel slim met zijn koning op het promotieveld staan. Jun Ru kon die koning niet wegjagen, dus zo werd het remise.


Ook Jens wist zijn groep te winnen. Jens laat ook bij OEW zien dat hij snel sterker wordt, en bij de Grand Prix slaagde hij er in de sterke groep 9 te winnen.

De allerbeste prestatie kwam van Sabin. Sabin is pas sinds kort lid van OEW, maar hij zorgde voor een grote verrassing door de sterkste groep, groep 1 dus, te winnen. Daarmee was hij algemeen winnaar van de Grand Prix en kreeg hij een mooie beker. Sabin, congratulations.

Er waren nog veel meer kinderen van OEW, maar ik kan ze niet allemaal noemen. Ze hebben allemaal hard en sportief gestreden, en dat is ook een complimentje waard. Als je wil weten hoe je bent geëindigd kun je hier kijken.


Hieronder nog een speciale foto: Jan-Willem slaagde er in om van zijn moeder te winnen. Kunnen jullie je ouders ook verslaan?

Met dank aan Erick voor de mooie foto's!

コメント


bottom of page