top of page
  • Foto van schrijverWalther

Topprestaties bij Zuid-Holland Jeugd Cup

Op 10 maart werd alweer de vijfde ronde van de Zuid-Holland Jeugd Cup gespeeld. Deze cup wordt op de computer gespeeld in teams van 4 of 5 spelers. Je speelt dan streeds een potje tegen een speler van een ander team, en als je klaar bent wordt je meteen ingedeeld voor het volgende potje. Teams die eerste of tweede in hun poule eindigen mogen de keer daarna in een sterkere poule spelen, maar de laatste twee teams in de poule gaan omlaag.


Het sterkste team, OEW A, speelde in de sterkste poule. Abisan kon deze keer niet meedoen, dus het was heel fijn dat Jacob voor hem wilde invallen. Jacob deed het heel goed, want van de 7 potjes die hij speelde won hij er 4 en speelde hij eentje remise. Daarmee haalde hij 9 punten, en had hij het hoogste winstpercentage van het hele team.

Nog meer punten dan Jacob haalde Guido: maar liefst 12 punten, waarmee hij topscorer van het team werd. Jonathan (8 punten) en Simon (7) deden ook goed mee, en het team eindigde uiteindelijk op de vijfde plaats.


Team OEW B wisselt de hele tijd tussen poule A en poule B. Deze keer deden ze mee in poule B. En het ging erg goed want ook zonder Jacob lukte het om de poule te winnen en te promoveren naar de A-poule.

Casper slaagde er in maar liefst 12 partijen te spelen. En als je zoveel partijen speelt haal je natuurlijk ook veel punten. Hij werd topscorer van het team met 18 punten! Vlak daarachter kwam Daniel met 16 punten. Maar ook Connor (11 punten) en Anton (10) leverden een belangrijke bijdrage aan de overwinning van het team. Goed gedaan jongens, volgende keer mogen jullie het weer in de A-poule proberen.


Het C-team van OEW was in de derde ronde gepromoveerd van de D-poule naar de C-poule. Deze poule leek een beetje te sterk, want in het begin werd best veel verloren. Maar ineens ging iedereen veel beter spelen, en werden er heel veel partijen gewonnen.


Coen en Oliwier haalden in deze poule 6 punten. Goed gedaan! Nog beter deed Cederick het, met 10 punten. Maar wie echt verraste was Tygo. In het begin moest hij er nog een beetje inkomen en verloor hij een paar potjes, maar daarna won hij maar liest vijf keer op rij! Daarmee haade hij 16 punten. En het allerbeste resultaat haalde Zeteo. Ook hij moest er in komen en verloor zijn eerste partij, maar daarna won hij zelfs 7 keer op rij. Daarmee verdiende Zeteo 24 punten.


Een mooie zet speelde Zeteo in deze partij:

Zeteo was zwart, en wit had net de loper naar b3 gespeeld. Zwart wilde nu graag het witte paard op f7 slaan, maar dat ging niet, want het paard werd gedekt door de witte loper. Zeteo had hiervoor een mooie oplossing. Zien jullie het ook?


Samen haalden de spelers van het C-team zoveel punten dat ze tweede werden in de poule. De volgende keer mogen ze het daarom in de B-poule proberen.

De volgende ronde is op 31 maart. Hopelijk zijn jullie er dan allemaal weer bij.

Comments


bottom of page