top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 8 september 2020

Er waren op deze tweede speelavond vier afwezigen, waardoor er maar vier partijen gespeeld konden worden.

Nicolò (wit) speelde tegen Simon zijn favoriete opening : 1. d4 d5 ; 2. Pc3 Pc6 ; 4. Lf4 Pf6 ; 4. Pb5 met dubbele aanval op c7. Met e7-e5 wist Simon de schade tot een pion te beperken. Later kwam hij sterk terug en haalde hij het volle punt binnen. Daarmee is hij voorlopig koploper, samen met Joost.

Joost speelde tegen nieuwkomer Guido, die vorige week gewonnen had. Guido bracht het schijnoffer in het centrum, dat ook bij Connor tegen Daniël op het bord kwam. Doordat Guido niet tot de rokade kwam kon Joost de meeste druk uitoefenen, met een penning op de open e-lijn. Toen ook de dame van Joost bij de aanval werd betrokken was het spoedig mat.

Akil won tegen Lucas al gauw een pion door zijn betere kennis van de Spaanse opening. Hij zag af van de rokade en rukte op met zijn pionnen op de koningsvleugel, terwijl Lucas lang gerokeerd had. Lucas wist remise te forceren door eeuwig schaak met de dame. Of eigenlijk was het niet echt eeuwig schaak, maar als Akil daaraan probeerde te ontkomen zou hij een toren verliezen. Remise dus.

Connor en Daniël speelden een partij die duidelijk door Daniël gedicteerd werd. Hij won eerst een kwaliteit en daarna nog een dame tegen een toren. De winst was toen niet zo moeilijk meer.

Jonathan speelde een vriendschappelijke partij (achteraf uitvoerig geanalyseerd) tegen Bert van de Marel, die nu de lessen geeft voor de 4e en 5e stap.


Uitslagen 2e ronde :

Connor - Daniël 0 - 1

Nicolò - Simon. 0 - 1

Joost - Guido 1 - 0

Akil - Lucas 0,5-0,5


Stand : 1. Joost en Simon 2 uit 2 ; 3. Daniël 1 uit 1 ; 4. Akil 1,5 uit 2 ; 5. Guido en Nicolò 1 uit 2 ; 7. Lucas 0,5 uit 2 ; 8. Abisan, Jacob en Lawa 0 uit 1 ; 11. Connor 0 uit 2 ; 12. Jonathan en Nora 0 uit 0.Op de foto : Thomas Willemze, oud-speler van OEW (huidige rating 2397) en schrijver van het boek "The Chess Toolbox" (2018).


Comentários


bottom of page