top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 8 februari 2022

Het aantal afwezigen (ongetwijfeld door corona en quarantaine) was nog groter dan vorige week : acht van de achttien supergroepers. Vijf partijen dus maar.

Na twee speelavonden in de nieuwe competitie hebben we drie koplopers : Dhruv, Lucas en Zeteo, met een 100%-score uit twee partijen. Opvallend is het volwassen en precieze spel van nieuwkomer Zeteo, die pas 11 jaar is. Tegen Simon, toch niet de eerste de beste, speelde hij een vrijwel foutloze partij, resulterend in winst. Lang ging

het gelijk op, maar in het eindspel met koning, toren en pion (voor beiden) toonde Zeteo zich superieur. Simon moest zijn toren geven om promotie van de vijandelijke pion te voorkomen en toen was het voor Zeteo niet zo moeilijk meer.

Jacob speelde tegen Connor, tegen wie hij in de vorige competitie zijn enige nederlaag had geleden. Nu waren de rollen omgedraaid en won Jacob. Met een mooie combinatie veroverde hij de dame van Connor. Weliswaar tegen toren en loper, maar het was genoeg voor de winst.

Dhruv won opnieuw, weer tegen één van de gebroeders Ratti. Hij had de hele partij het initiatief en gaf Martino geen kans.

Ook de andere Ratti, Nicolò, leed zijn tweede nederlaag. Lucas wist eerst één pion buit te maken, in het eindspel nog een tweede en dat bleek genoeg om te winnen.

Jonathan speelde een uitstekende partij tegen Nora. Die wist niet tijdig te rocheren, waardoor ze te maken kreeg met vervelende penningen. Uiteindelijk won Jonathan een loper, ook weer met een penning, en niet lang daarna wist hij Nora's koning het open veld in te jagen en de partij met winst af te ronden.


Uitslagen tweede speelavond :

Zeteo - Simon 1-0

Nora - Jonathan 0-1

Dhruv - Martino 1-0

Lucas - Nicolò 1-0

Jacob - Connor 1-0

Stand :

1. Dhruv, Lucas, Zeteo 2 uit 2

4. Casper, Daniël, Jonathan 1 uit 1

7. Jacob 1,5 uit 2

8. Simon 0,5 uit 2

9. Anton, Connor, Guido, Joris, Nora 0 uit 1

14. Martino, Nicolò 0 uit 2

Nog niet gespeeld hebben Lawa, Mees en Tex.


Yorumlar


bottom of page