top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 7 september 2021

De supergroep is aan de nieuwe competitie begonnen met 16 spelers. Akil, Abisan en Joost zijn gestopt (althans bij onze club) en de oude supergroep is samengevoegd met de nieuwe koningsgroep. De krachtsverschillen binnen de groep zijn groot, maar met 16 spelers lukt het me wel om ervoor te zorgen dat iedereen een tegenstander krijgt die ongeveer gelijkwaardig is. Alle zestien waren ze aanwezig.

Jonathan had. niet al te veel moeite met Nicolò en won vrij snel. Connor sloopte de verdediging van Lucas en won met overmacht. Bij Lawa en Guido werd het evenwicht niet verbroken en met nog heel wat materiaal op het bord waren beide spelers tevreden met remise. Dhruv, die voor de zomervakantie nog in de damegroep speelde, verraste met een overtuigende overwinning op Martino. Ook Anton komt uit de oude damegroep. Zijn partij tegen Tex was vrij spectaculair. Er gebeurde van alles,

maar nadat Anton een toren had gewonnen kwam Tex sterk terug en overspeelde hij zijn tegenstander volledig. Casper verloor zijn dame in het middenspel en was daarna kansloos tegen Joris.

De langste en kwalitatief beste partijen werden gespeeld door de gebroeders Brienen, Jacob en Simon, die allebei kunnen terugzien op een mooie overwinning.

Nora ging lang gelijk op met Jacob, maar die wist een pion te winnen bij de overgang van middenspel naar eindspel. Toen Nora nog een tweede pion ging verliezen gaf ze terecht op. Simon en Daniël gingen het eindspel in met ieder een dame, een toren en vijf pionnen, maar Simon kon eerder de vijandelijke koning bestoken en won een toren met een dubbele aanval. Daniëls enige kans was toen nog remise door eeuwig schaak. Na veel schaakjes bleek het toch niet eeuwig te zijn en toen dat duidelijk werd gaf Daniël op.


Uitslagen eerste ronde :

Anton - Tex. 0 - 1

Dhruv - Martino 1 - 0

Joris - Casper 1 - 0

Lawa - Guido 0,5 - 0,5

Nora - Jacob 0 - 1

Simon - Daniël 1 - 0

Lucas - Connor 0 - 1

Nicolò - Jonathan 0 - 1


Comments


bottom of page