top of page
  • Foto van schrijverGeert

Supergroep, 7 november 2023

Afgelopen dinsdag waren er precies 12 Supergroepers aanwezig. Daarmee was het tijd voor een intermezzo in dit seizoen. In plaats van de reguliere competitie werd er "hand-and-brain" gespeeld. De spelers vormen per 2 een team, waarbij één van de spelers (brain) een stuk mag noemen (dus alleen koning, dame, toren, loper, paard of pion) en de andere speler in het team (hand) moet dan met zo'n stuk een zet spelen.

Er werden twee rondes gespeeld:


Ronde 1:

Zeteo & Eben - Maxim & Ilja 0 - 1

Zeteo en Eben zagen een pionvork over het hoofd waardoor Maxim en Ilja een stuk wonnen. De partij werd nog wel even chaotisch met stukken van beide kanten die instonden, maar het stukverlies was toch te veel geweest.

Martino & Lev - Sabin & Cederick 1 - 0

Dit was een zwaarbevochten partij. De teams stonden vrijwel gelijk, maar Sabin en Cederick namen steeds wat meer tijd. Uiteindelijk kwamen ze in tijdnood en gingen ze zelfs "door hun vlag heen".

Aren & Hugo - Dhruv & Jack 1 - 0

Dhruv en Jack zagen een vervelende penning niet aankomen. Aren en Hugo wonnen een toren en hadden geen moeite om daarmee de partij te beslissen.


Ronde 2:

Sabin & Cederick - Aren & Hugo 0 - 1

Aren en Hugo bleven iets geconcentreerder in de partij en ze wonnen een kwaliteit. Ook in deze partij verbruikten Sabin en Cederick wel weer veel tijd. En dat leidde uiteindelijk tot tijdnood en winst voor Aren en Hugo.

Zeteo & Eben - Martino & Lev 0 - 1

Deze partij ging compleet gelijk op toen Martino en Lev opeens vanuit het niets een mataanval uitvoerden op de witte koning. Voordat Zeteo en Eben de coördinatie goed onder de knie hadden was het al te laat....

Dhruv & Jack - Maxim & Ilja 0 - 1

Ook deze partij ging relatief gelijk op. Maxim en Ilja wonnen een pion. Vlak voordat het eindspel werd ingezet kwam daar nog een pion bij. Dhruv en Jack speelden lang door om er een remise uit te slepen, maar dat was tevergeefs.


Stand:

2 punten - Maxim & Ilja, Martino & Lev, Aren & Hugo

0 punten - Zeteo & Eben, Sabin & Cederick, Dhruv & Jack

Comentarios


bottom of page