top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 7 maart 2023

Het was een goede avond voor de broers Sabin en Maxim. Ze wonnen allebei, terwijl hun meeste concurrenten punten verspeelden. Ze staan nu 1 en 2 in de stand.

Sabin speelde met zwart een lange partij tegen Casper. In het eindspel had Sabin twee torens en een pion tegen een toren en een paard voor Casper. Die had het nog een tijdje kunnen volhouden, maar hij zag een penning van zijn paard niet aankomen en toen dat paard verloren ging was het definitief beslist.

Maxim won al gauw een stuk tegen een pion tegen Aren. In het late middenspel gaf een penning op de onderste rij de doorslag. Aren verloor nog een paard en ook de partij.

Jonathan kon niet echt gevaarlijk worden tegen Zeteo, die het meeste initiatief had. Een koningsaanval van Zeteo werd goed door Jonathan opgevangen en beide spelers namen genoegen met remise.

Oleksii, die tot deze avond maar een half punt had (uit drie partijen), verraste met een verdiende overwinning op Jacob. Na een Italiaanse opening dicteerde Oleksii groten-

deels het spel en Jacob bezweek uiteindelijk onder de druk op zijn koningsstelling.

Nicolò was duidelijk te sterk voor Dhruv, die al gauw een kwaliteit achter stond. Dhruv kon geen moment gevaarlijk worden en Nicolò rondde het netjes af.

Lawa speelde een lange partij tegen Lev, met wisselende kansen. Nadat de dames waren afgeruild had Lawa (in tijdnood) vijf pionnen over en Lev vier. Maar Lev's a-pion was te ver verwijderd voor Lawa's koning en promoveerde.

Ook bij Cederick tegen Nora zagen we de Italiaanse opening. Nora verloor haar g- en h-pion, maar won wel een loper. Doordat ze nog niet had gerokeerd was de open koningsvleugel alleen maar een voordeel en Cederick werd door Nora's gedekte dame mat gezet.

Lucas was "oneven" en wilde wel een vrije ronde. Anton en Martino waren afwezig.

Uitslagen zesde competitieronde :

Maxim - Aren 1-0

Oleksii - Jacob 1-0

Zeteo - Jonathan 0,5-0,5

Casper - Sabin 0-1

Lev - Lawa 1-0

Cederick - Nora 0-1

Nicolò - Dhruv 1-0


Stand :

1. Sabin 5,5 uit 6 (91,7%)

2. Maxim 4,5 uit 6 (75%)

3. Jonathan en Nicolò 4 uit 6 (66,7%)

5. Aren, Jacob, Zeteo 3,5 uit 6 (58,3%)

8. Casper, Nora 2,5 uit 6 (41,3%)

10. Lawa, Oleksii 1,4 uit 5 (37,5%)

12. Dhruv 2 uit 6 (33,3%)

13. Anton 1 uit 3 (33,3%)

14. Lucas 1,5 uit 5 (30%)

15. Cederick 1 uit 6 (16,7%)

16. Martino 0 uit 3 (0%)

Lev (1 uit 1) laat ik nog even buiten de stand, omdat hij anders met 100% bovenaan

zou staan, wat een vertekend beeld geeft.

  • Facebook
  • X

© 2024 Jeugdschaakclub Op Eigen Wieken · Alle rechten voorbehouden · Privacystatement

bottom of page