top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 6 september 2022

Na twee speelavonden zijn er nog maar twee spelers met een 2 uit 2-score : Jacob en (verrassend) Lawa. We hebben er ook een nieuwe speler bij : Sabin uit Roemenië. Welkom! We hebben nu 15 spelers. Cederick was afwezig.

Jacob had met zwart tegen Dhruv al gauw het initiatief en hij won een pion. In het late middenspel wist hij met een mooie combinatie de winst veilig te stellen.

Lawa won van Casper op ongeveer dezelfde manier als waarop ze vorige week van Nicolò won. Eerst won ze een pion, later breidde ze haar voordeel uit en ze won zonder dat Casper kans kreeg om gevaarlijk te worden.

Jonathan tegen Oleksii had de topper van de avond moeten worden. Hoewel het een partij op goed niveau was vond ik het jammer dat er met een bord vol stukken tot remise besloten werd. Jonathan speelde agressiever, maar wist geen echt voordeel te behalen.

Lucas rekende een combinatie tegen Zeteo niet goed door en kwam een loper tegen een pion achter. In het eindspel wist Zeteo de toren van Lucas in te sluiten, zodat die niet bij Zeteo's vrijpion kon komen. Die kon ongehinderd promoveren en daarna speelde Lucas wel door, maar de nederlaag was onontkoombaar.

Nora en Martino speelden de langste partij van de avond. Martino raakte een pion achter, maar bood goed tegenstand totdat zijn verdediging werd opengebroken, waarna Nora geen moeite meer had met mat zetten.

Nicolò tegen Lev was de kortste partij van de avond. Nicolò brak de rochadestelling van Lev gemakkelijk open en na een verwoestende paardzet gaf Lev op.

Nieuwkomer Sabin maakte een goede indruk. De partij tegen Anton ging lang gelijk op en leek op remise uit te draaien. Sabin bleef rustig in tijdnood, maar Anton (met veel meer tijd op de klok) begon opeens stukken weg te geven, waardoor Sabin toch nog makkelijk won.


Uitslagen 2e ronde :

Jonathan - Oleksii 0,5 - 0,5

Casper - Lawa 0 - 1

Dhruv - Jacob 0 - 1

Nora - Martino 0 - 1

Nicolò - Lev 1 -0

Anton - Sabin 0 - 1

Zeteo - Lucas 1 - 0


Stand na twee speelavonden :

1. Jacob en Lawa 2 uit 2

3. Sabin 1 uit 1

4. Oleksii 1,5 uit 2

5. Dhruv, Lev, Martino, Nicolò, Nora, Zeteo 1 uit 2

11. Jonathan 0,5 uit 1

12. Anton, Cederick 0 uit 1

14. Casper, Lucas 0 uit 2

Comments


bottom of page