top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 6 oktober 2020

Vijf partijen deze avond. Abisan koos met zwart voor de Caro-Kann opening, maar bleek deze niet goed te kennen. Jonathan kwam beter te staan en had lange tijd een materiële voorsprong. Maar in het late eindspel gaf hij een loper weg. Abisan stond toen opeens een pion voor en in het eindspel kwam daar nog een tweede pion bij. Het waren allebei vrijpionnen en voor Jonathan was er geen houden meer aan. Een goede partij.

De gebroeders Brienen speelden tegen elkaar. Het werd een Italiaanse partij. Simon had lange tijd het initiatief, maar Jacob verdedigde goed en kwam pas laat achter te staan. Naar mijn mening gaf Jacob iets te vroeg op.

Akil speelde Spaans tegen Nicolò. Hij won een pion in de opening, maar Nicolò had een sterk loperpaar en lange tijd waren de kansen gelijk. Akil gebruikte aanzienlijk meer bedenktijd, wist in het eindspel nog een pion te winnen en vervolgens ook de partij.

Lucas presteerde het om de dame van Joost in te sluiten, na een Siciliaanse opening. Joost kreeg daar maar een paard voor terug. Hij rekende nergens meer op, maar toen Lucas mat in 1 over het hoofd zag sloeg Joost ongenadig toe, zodat hij toch nog het volle punt binnenhaalde.

Daniël koos voor het Schots gambiet tegen Guido. Hij kwam er goed mee te staan en kon oprukken met zijn twee centrumpionnen. Toch duurde het lang (Daniël had zelfs nog maar een paar minuten bedenktijd) voordat zijn positionele overwicht zich ook vertaalde in materiële winst. Met een toren achter had Guido geen kans meer, ondanks zijn veel ruimere bedenktijd.


Uitslagen zesde speelavond :

Jonathan - Abisan 0 -1

Daniël - Guido 1 - 0

Akil - Nicolò 1 - 0

Simon - Jacob 1 - 0

Lucas - Joost 0 - 1

Stand :

1. Akil   5 uit 6 (83,3%)

2. Simon  4 uit 5 (80%)

3. Abisan  2 uit 3 (66,7%)

4. Jonathan en Daniël 2,5 uit 4 (62,5%)

6. Joost  3,5 uit 6 (58,3%)

7. Nicolò  3 uit 6 (50%)

8. Connor  2 uit 4 (50%)

9. Guido en Lucas  1 uit 5 (20%)

11. Jacob  0,5 uit 3 (16,7%)

12. Nora  0 uit 0 (0%)

13. Lawa  0 uit 3 (0%) Comments


bottom of page