top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 6 juni 2023

De supergroep speelde deze avond de finale van het snelschaakkampioenschap van de club. Er waren veertien spelers aanwezig, helaas was Jonathan verhinderd. Acht spelers streden om de titel, de overige zes speelden een "troostfinale".

Het was spannend tot het eind. Bij het ingaan van de zevende en laatste ronde stond Dhruv bovenaan met 5 uit 6. Maar hij verloor in die laatste partij van Sabin en zakte daardoor naar de vierde plaats. Gedeeld winnaar werden Jacob en Maxim, beide met 5,5 uit 7. Tegen elkaar hadden ze remise gespeeld. Er was geen tijd meer voor één of meer beslissingspartijen, dus mogen beide spelers zich OEW-snelschaakkampioen van 2023 noemen. Sabin eindigde als derde met 5 uit 7. Evenveel punten als Dhruv, maar Sabin had de onderlinge partij gewonnen.

De andere groep werd gewonnen door Nora, die al haar vijf partijen won. De kampioen van vorig jaar, Zeteo, kwam nu niet verder dan 2 punten in de tweede groep.

Zoals gebruikelijk mochten alle spelers na afloop iets lekkers uitkiezen.

De eerste drie ontvangen een prijs op de slotavond.