top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 5 oktober 2021

Jacob is zijn ongeslagen status kwijt. Na vier achtereenvolgende overwinningen moest hij zijn meerdere erkennen in Connor, die een vlekkeloze partij speelde. Connor stond al twee pionnen voor toen Jacob in een moment van schaakblindheid een loper weggaf. Toen gaf hij meteen op.

Dhruv, die gedeeld tweede stond, trof in Jonathan voor het eerst een echt sterke tegenstander. Geruime tijd wist hij de schade tot twee pionnen achterstand te beperken, maar later werd hij overspeeld. Jonathan en Jacob delen nu samen de koppositie.

De enige twee meisjes van de groep, Lawa en Nora, speelden tegen elkaar. Lawa liet haar verdediging te makkelijk openbreken, na een bekende aanval op een gepend paard. Ze kwam in grote moeilijkheden en Nora won overtuigend.

Daniël en Nicolò gingen het eindspel in met ieder twee torens en vijf pionnen. Daniël wist twee pionnen te veroveren en dat bleek genoeg voor de winst.

Tex speelde een aardige partij totdat hij zijn dame weggaf tegen Martino. Jammer.

Ook Anton verloor doordat hij zijn dame weggaf. Hij had net een toren buitgemaakt op Joris en was daardoor misschien wat overmoedig geworden. De kansen waren daarna volledig gekeerd en Joris maakte het zonder problemen af.

Casper speelde een zeer goede partij tegen Lucas. Eerst wist hij de verdediging van Lucas open te breken, maar dat leidde slechts tot positioneel voordeel, niet tot een materiële voorsprong. In het eindspel had Casper drie verbonden vrijpionnen op de koningsvleugel en Lucas twee verbonden vrijpionnen op de damevleugel. Casper speelde dit voortreffelijk, promoveerde en won.

Guido en Simon waren afwezig.


Uitslagen vijfde speelavond :

Jacob - Connor 0-1

Dhruv - Jonathan 0-1

Lawa - Nora 0-1

Joris - Anton 1-0

Casper - Lucas 1-0

Tex - Martino 0-1

Nicolò - Daniël 0-1


Stand :

1. Jacob, Jonathan 4

3. Connor 3,5

4. Simon 3 (uit 4)

5. Dhruv, Joris, Martino 3

8. Guido 2,5 (uit 4)

9. Nora 2,5

10. Casper 2 (uit 4)

11. Daniël, Nicolò 2

13. Lawa 1,5

14. Lucas, Tex 1

16. Anton 0 (uit 4)


Allen uit 5 partijen, tenzij anders vermeld.


Comments


bottom of page