top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 4 oktober 2022

Na de vijfde competitieavond gaat Jacob alleen op kop. Zijn partij tegen Maxim was waarschijnlijk de langste die ooit in de supergroep gespeeld is, meer dan anderhalf uur. Lange tijd had Jacob minimaal voordeel, maar in het late middenspel wist hij op te rukken met een vrijpion die promoveerde. Maar Maxim had een gevaarlijke dreiging, waardoor Jacob zijn tweede dame weer inleverde, voor een paard en een pion op de zevende rij. Jacob wist eeuwig schaak te vermijden en promoveerde opnieuw, wat de doorslag gaf. Een voortreffelijke partij.

Jonathan speelt met zwart bijna altijd Siciliaans, zo ook tegen Sabin, die de opening goed bleek te kennen. Beide spelers maakten geen fouten, maar namen ook geen risico's, waardoor er weinig spectaculairs gebeurde en de partij in remise eindigde. Lawa, nog ongeslagen, leed haar eerste nederlaag, tegen Zeteo. Zoals meestal kwam ze in tijdnood en daarin ging het mis : Zeteo won een toren, waarna het voor hem niet zo moeilijk meer was.

Anton stond enige tijd een stuk voor tegen Casper, maar begon daarna fouten te maken, waardoor Casper steeds meer materiaal voor kwam en won.

Oleksii koos tegen Martino met zwart voor de weinig gespeelde Pirc-opening. Martino pakte het aanvankelijk goed aan, maar liet in het middenspel een paar steken vallen. Oleksii kwam daardoor flink voor te staan en won met overmacht.

Martino's broer Nicolò deed het beter. Tegen Cederick stond hij eerst achter, maar hij wist goed te profiteren van de fouten van Cederick en haalde het volle punt binnen.

Afwezig waren Dhruv, Lev, Lucas en Nora.

Uitslagen vijfde ronde :

Sabin - Jonathan 0,5-0,5

Maxim - Jacob 0-1

Lawa - Zeteo 0-1

Martino - Oleksii 0-1

Cederick - Nicolò 0-1

Casper - Anton 1-0


Stand :

1. Jacob 4,5 uit 5 (90%)

2. Lawa, Jonathan, Sabin 3 uit 4 (75%)

5. Lev 2 uit 3 (66,7%)

6. Nicolò, Zeteo 3 uit 5 (60%)

8. Oleksii 2,5 uit 5 (50%)

9. Casper, Martino 2 uit 5 (40%)

11.Maxim, Nora 1 uit 3 (33,3%)

13. Cederick, Dhruv, Lucas 1 uit 4 (25%)

16. Anton 0 uit 3 (0%)Comentarios


bottom of page