top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 4 april 2023

Sabin blijft koploper, maar Jacob komt dichterbij. Het lukte Sabin niet van Dhruv te winnen. De strijd speelde zich voornamelijk af op de damevleugel. Sabin offerde een paard voor twee pionnen om een vrijpion op de zevende rij te krijgen, maar Dhruv kon die pion gemakkelijk tegenhouden. Beide spelers leken daarna niet goed te weten hoe het verder moest en besloten tot remise.

Jacob was tegen Lev ook hoofdzakelijk actief op de damevleugel, waar Lev's lang gerokeerde koning stond. Lev bezweek uiteindelijk door de druk op zijn konings-

stelling, al had hij het met preciezer verdedigen langer kunnen volhouden.

Maxim moest evenals zijn broer Sabin berusten in remise. Na een Franse opening (doorschuifvariant) werden er veel pionzetten gedaan en er ontstond een stelling met veertien vastgeschoven pionnen. Aren had daarbij aanzienlijk meer ruimte, maar voor beide spelers was het onmogelijk om door de pionnenformatie heen te breken. Sabin raakte in tijdnood en ik dacht dat Aren nog even zou doorgaan, maar hij bood remise aan, wat Sabin maar al te graag aannam.

De beide meisjes uit de groep, Lawa en Nora, speelden tegen elkaar. Nora ging al snel in de aanval, maar Lawa ving het in eerste instantie goed op. Later wist Nora een toren buit te maken en toen was het eigenlijk uit, al ging Lawa nog een tijdje door.

Nicolò boekte opnieuw een mooie overwinning. Zeteo offerde een toren om de vijandelijke koningsstelling open te breken, maar toen dat niets opleverde bleef hij gewoon een toren achter en Nicolò maakte geen fouten en won.

Ook in de supergroep worden nog wel eens dames weggegeven. Het overkwam Anton al vrij vroeg in zijn partij tegen Lucas. Zijn enige compensatie was een paard en Lucas bouwde later zijn voorsprong nog verder uit en haalde het volle punt binnen.

Cederick en Martino gingen eerst gelijk op, tot alle lichte stukken van het bord waren verdwenen. Daarna wist Cederick drie pionnen voor te komen. Martino ruilde twee torens voor een dame, maar in deze vrij open stelling bleken de twee torens sterker en Martino kon het mat niet afwenden.

Uitslagen tiende competitie-avond :

Zeteo - Nicolò 0-1

Jacob - Lev 1-0

Sabin - Dhruv 0,5-0,5

Maxim - Aren 0,5-0,5

Lucas - Anton 1-0

Nora - Lawa 1-0

Martino - Cederick 0-1


Stand :

1. Sabin 7 uit 9 (77,7%)

2. Jacob 7,5 uit 10 (75%)

3. Jonathan 6 uit 9 (66,7%)

4. Maxim, Nicolò 6,5 uit 10 (65%)

6. Zeteo 5,5 uit 9 (61,1%)

7. Lev 3 uit 5 (60%)

8. Aren, Lucas, Nora 4,5 uit 9 (50%)

11. Casper 4 uit 9 (44,4%)

12. Cederick, Dhruv 3 uit 9 (33,3%)

14. Oleksii 1,5 uit 5 (30%)

15. Lawa 1,5 uit 6 (25%)

16. Anton 1 uit 6 (16,7%)

17. Martino 0 uit 5 (0%)

Comments


bottom of page