top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 30 augustus 2022

We zijn weer begonnen aan een nieuwe competitie van de supergroep. Simon, Tex en Guido zijn gestopt (Simon blijft wel schaken, bij Philidor) en Daniël en Connor hebben voetbaltraining op dinsdag. Van Anton is nog niet duidelijk of hij doorgaat. De nieuwe supergroep bestaat daardoor uit 13 of 14 spelers. Nieuw is Cederick Oei, die gepromoveerd is uit de koningsgroep.

Jacob speelde een sterke partij tegen Zeteo. Hij kwam een pion voor en had daarna een pionnenmeerderheid (3 tegen 1) op de damevleugel, die gevaarlijk oprukte. Zeteo moest zich grotendeels beperken tot verdedigen. In het eindspel wist Jacob nog een kwaliteit te winnen en gauw daarna gaf Zeteo op.

Dhruv was ook goed op dreef tegen Lucas. Hij won geleidelijk steeds meer materiaal en zijn overwinning was overtuigend.

Martino speelde met wit tegen nieuwkomer Cederick en stond vanaf het begin beter. Door een penning won hij een stuk en Martino handelde het verder bekwaam af.

Martino's broer Nicolò verging het minder goed. Lawa won geleidelijk materiaal en stond in het eindspel een toren en een paar pionnen voor. De winst was toen niet moeilijk meer.

Lev had niet al te veel moeite met Casper, die al gauw een toren achter kwam. Lev was oppermachtig en kon al vrij vroeg naar huis.

Oleksii speelde de Italiaanse opening tegen Nora en stond al gauw beter. Nora bood verdienstelijk tegenstand, maar kwam uiteindelijk twee stukken achter en toen hield ze het voor gezien.

Het aantal aanwezigen was oneven ; Jonathan bood aan om deze ronde vrij te zijn.

Ik hoop op een spannende competitie en een goede opkomst.
コメント


bottom of page