top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 28 september 2021

Jacob behoudt ook na de vierde ronde zijn 100%-score. Tegen Daniël wist hij in het middenspel knap een volle toren buit te maken. Ook al speelde Daniël door, daarmee was het eigenlijk al bekeken, want iemand van Jacobs kaliber laat zo'n voordeel niet meer glippen.

Het was een goede dag voor de familie Brienen, want ook Simon haalde het volle punt binnen en staat gedeeld tweede. Hij was duidelijk te sterk voor Guido, die daarmee zijn mooie tweede plaats kwijt raakte.

Connor (wit) tegen Lawa was een tweepaardenspel met 4. Pg5, een opening vol trucs. Voor Lawa was het zo te zien onbekend terrein, maar ze wist aanvankelijk wel op eigen kracht de juiste zetten te vinden, na veel bedenktijd. Toch raakte ze al gauw drie pionnen achter en Connor maakte het zonder veel problemen af.

Jonathan-Nora was veruit de langste partij. Net als twee weken eerder tegen Simon werd Jonathan de baas in het centrum, dankzij zijn betere kennis van het Italiaans. Nora wist het materieel lang gelijk te houden, maar een opgerukte vrijpion van Jonathan gaf de doorslag. Nadat hij een correct paardoffer had gebracht was de promotie van de pion niet meer tegen te houden.

Lucas haalde zijn eerste punt binnen, ten koste van Martino. Die wist de stand lang in evenwicht te houden, maar in het eindspel had Lucas maar liefst vijf pionnen meer en dat was te veel voor Martino.

Ook Casper haalde zijn eerste punt, tegen Anton, die overigens verdienstelijk partij gaf. Maar tegen het agressieve spel van Casper was hij niet opgewassen.

Nicolò had niet al te veel moeite met Joris. Beide spelers staan nu op een 50%-score.

De jonge Dhruv blijft in de top meedraaien. Al gauw had hij een herdersmatdreiging tegen Tex, die daar niet het goede antwoord op wist. Dhruv drong binnen met zijn dame en voerde de partij overtuigend naar winst.


Uitslagen vierde ronde : Anton - Casper 0-1

Daniël - Jacob 0-1

Guido - Simon 0-1

Jonathan - Nora 1-0

Nicolò - Joris 1-0

Connor - Lawa 1-0

Tex - Dhruv 0-1

Martino - Lucas 0-1

Stand :

1. Jacob 4

2. Dhruv, Jonathan, Simon 3

5. Connor, Guido 2,5

7. Joris, Martino, Nicolò 2

10. Lawa, Nora 1,5

12. Casper 1 (uit 3)

13. Daniël, Lucas, Tex 1

16. Anton 0 (uit 3)


Allen uit 4 partijen, tenzij anders vermeld.

Comments


bottom of page