top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 28 november 2023

Er waren drie afwezigen op deze avond : de gebroeders Kharistan (Zeteo en Eben, die pas vijf partijen hebben gespeeld) en Casper, die ziek was. Daardoor had Hugo geen tegenstander, omdat ook jeugdleider Geert afwezig was en ikzelf de partijen in de gaten moest houden, terwille van dit verslag. In de stand veranderde niet veel.


Sabin speelde met zwart zijn gebruikelijke Frans tegen Ilja, die reageerde met de doorschuifvariant. Door zijn betere kennis van de opening kwam Sabin al gauw twee pionnen voor. In het middenspel maakte Sabin ook nog met zijn dame Ilja's toren op a1 buit. Ilja had toen wel kunnen opgeven, maar hij had zijn dame nog en hoopte daarmee eeuwig te schaak te geven. Toen dat niet lukte en er nog meer materiaal verloren dreigde te gaan gaf Ilja op.

Maxim had wit tegen Sybren, die het damegambiet aannam. Maxim stond al gauw een pion voor en dat werden er later twee. Op de damevleugel kreeg hij twee verbonden vrijpionnen die samen oprukten. Alleen door een paard te geven kon Sybren de promotie tegenhouden, maar dat kon zijn verlies niet verhinderen.

Cederick en Dhruv speelden een Italiaanse partij. Er werden keurige zetten gedaan zonder dat dit tot spektakel leidde. Het resulteerde in een eindspel met ieder een toren en vijf pionnen. Dhruv gebruikte zijn toren beter en won twee pionnen, waarna Cederick de hoop liet varen en terecht opgaf.

Lev (wit) kreeg tegen Aren te maken met een geweigerd damegambiet. Echte fouten werden er niet gemaakt. Alle lichte stukken werden afgeruild en later ook nog twee van de vier torens. Lev was tevreden met remise en forceerde dat door eeuwig schaak met zijn dame.

Het derde damegambiet van deze avond kwam op het bord bij Martino (wit) tegen Jack, die het eerst weigerde, maar later alsnog aannam. De kansen wisselden nogal. Eerst stond Martino beter, daarna Jack en toen weer Martino, nadat hij de verdediging van Jack had opengebroken en een kwaliteit won. Maar niet veel later moest Martino een toren inleveren om niet mat te gaan en toen stond hij een loper tegen een pion achter. Toch wist hij er met eeuwig schaak nog remise uit te halen. Het was de langste partij van de avond.

Uitslagen :

Maxim - Sybren 1-0

Ilja - Sabin 0-1

Lev - Aren 0,5-0,5

Cederick - Dhruv 0-1

Martino - Jack 0,5-0,5


Stand :

1. Maxim en Sabin 9,5 uit 10 (95%)

3. Aren 6,5 uit 10 (65%)

4. Zeteo 3 uit 5 (60%)

5. Dhruv 4,5 uit 9 (50%)

6. Hugo 4,5 uit 10 (45%)

7. Lev 3,5 uit 8 (43,8%)

8. Casper 3 uit 7 (42,9%)

9. Martino 2,5 uit 7 (35,7)

10. Jack 3,5 uit 10 (35%)

11. Ilja 3 uit 9 (33,3%)

12. Sybren 2,5 uit 9 (27,8%)

13. Cederick 2 uit 8 (25%)

14. Eben 1 uit 5 (20%)

Kommentare


bottom of page