top of page
  • Foto van schrijverGeert

Supergroep, 28 mei 2024

Afgelopen dinsdag is er weer een ronde hands-and-brain in de Supergroep gespeeld. Wellicht vanwege het slechte weer waren er slechts 8 supergroepers aanwezig, wel een mooi aantal dus voor dit onderdeel.


In de eerste ronde speelden Maxim en Ilja met wit tegen Casper en Martino. De partij werd gestart met een Franse opening. Maxim en Ilja kregen veel ruimte en wonnen een pion en snel daarna nog één. Toch is zo'n partij hands-and-brain nog vol verrassingen en na wat capriolen hadden Maxim en Ilja een toren, loper en 7 pionnen waar Casper en Martino 2 lopers, een paard en 5 pionnen tegenover zetten. De pionnen van Maxim en Ilja waren echter al ver gevorderd en wonnen de partij.

Maxim & Ilja - Casper & Martino 1 - 0


De andere partij in de eerste ronde ging tussen Sabin en Jens (als witspelers) en Aren en Hugo. De partij startte in een aangenomen damegambiet. Aren en Hugo wonnen al vrij snel een volle toren en daarna nog heel wat materiaal. Maar toen ze eenmaal een dame, toren, paard en vrier pionnen overhadden tegen de eenzame koning van Sabin en Jens ging het mis: pat!Kort spraken Aren en Hugo wat ernstige woorden met elkaar, maar vervolgens gingen ze toch weer door als een echt team: klasse, zo doe je dat!

Sabin & Jens - Aren & Hugo 1/2 - 1/2


In de tweede ronde speelden Casper en Martino met wit tegen Sabin en Jens. Sabin en Jens hadden veel lol, maar de scherpte was er wat af. Casper en Martino wonnen snel een kwaliteit en hadden vervolgens geen kind meer aan hun tegenstanders.

Casper & Martino - Sabin & Jens 1 - 0


Aren en Hugo speelden in de tweede ronde met wit tegen Maxim en Ilja. De partij ging heel lang gelijk op. Het was qua niveau de beste partij van de avond. Op enig moment waren drie van de vier spelers wel content met een remise, maar Maxim wilde nog wel even doorspelen. Aren en Hugo bewezen dat het wel degelijk een remise was.

Aren & Hugo - Maxim & Ilja 1/2 - 1/2


Met dank aan Dik kan ik jullie een soort van eindstand melden. Een uitdaging daarbij is wel dat spelers soms met wisselende partners hebben gespeeld en dat ook niet iedereen evenveel heeft gespeeld. Vandaar dat er dit keer geen echte prijs uitgereikt gaat worden hiervoor. Maar toch de eindstand dan:


1. Ilja & Maxim 4,5 uit 6

2. Aren & Hugo en Martino & Lev & Casper 4 uit 6

4. Sabin & Cederick & Jens 1,5 uit 6

5. Zeteo & Eben 0 uit 2

6. Dhruv & Jack 0 uit 4

Comments


bottom of page