top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 27 oktober 2020

Nora was op deze eerste speelavond na de herfstvakantie voor het eerst aanwezig en speelde tegen koploper Akil. Zoals gewoonlijk opende ze met d4 en er kwam een geweigerd damegambiet op het bord. In het middenspel won Nora een pion door een penning, maar toen er alleen nog torens en pionnen over waren had Nora moeite haar toren op h1 bij het spel te betrokken, omdat ze niet gerokeerd had. De twee torens van Akil waren veel actiever en veroverden drie pionnen. Nora promoveerde nog wel als eerste, maar Akil kon rustig zijn toren voor die dame geven, aangezien zijn verbonden vrijpionnen al ver waren opgerukt. Nora kon ze met toren en koning niet meer tegen-houden en gaf op.

Guido speelde een Siciliaanse partij tegen Jonathan, wat lang gelijk op ging. Pas in het late middenspel wist Jonathan zijn tegenstander een slechte pionnenstelling te bezorgen. Twee pionnen van Guido gingen verloren, wat voor Jonathan genoeg was voor de winst.

Lucas was geruime tijd sterk bezig tegen Simon. Als zwartspeler had hij een vrijpion die helemaal oprukte naar de tweede rij. Maar hij had een gat in zijn verdediging en toen Simon daar met een dameschaakje van kon profiteren was het gauw mat.

Joost en Connor gingen ook heel lang gelijk op en kwamen terecht in een eindspel met ieder zes pionnen. Op een gegeven moment kwam Joost in zetdwang. Hij had het liefst zijn beurt willen overslaan, maar dat mag nu eenmaal niet bij schaken. Connor veroverde een pion, daarna nog één en won.

Jacob behaalde zijn eerste overwinning en nog wel op Daniël, die op de ranglijst een stuk hoger stond. Daniël bracht het bekende schijnoffer in het centrum. Daarna moet er snel iets fout gegaan zijn, want na 10 zetten stond Jacob al een stuk voor. Die voorsprong had hij nog steeds nadat bijna alle andere stukken waren afgeruild. Daniël zag het hopeloze van zijn stelling in en gaf terecht op.

Nicolò was "oneven" en speelde vriendschappelijk tegen Joost van der Kooij uit de koningsgroep.


Uitslagen 8e ronde :

Nora - Akil 0 - 1

Jacob - Daniël 1 - 0

Guido - Jonathan 0 - 1

Joost - Connor 0 - 1

Simon - Lucas 1 - 0


Stand:

1. Akil  6 uit 7 (85,7%)

2. Jonathan 4,5 uit 6 (75%)

3. Simon  5 uit 7 (71,4%)

4. Abisan  2 uit 3 (66,7%)

5. Connor  3 uit 5 (60%)

6. Daniël  3,5 uit 6 (58,3%)

7. Nicolò  4 uit 7 (57,1%)

8. Joost  3,5 uit 8 (43,8%)

9. Jacob  2 uit 5 (40%)

10. Guido  1,5 uit 7 (21,4%)

11. Lucas  1 uit 7 (14,3%)

12. Nora  0 uit 1 (0%)

13. Lawa  0 uit 3 (0 %)Comments


bottom of page