top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 22 juni 2021

De finale van het snelschaakkampioenschap van onze club werd gespeeld met twaalf supergroepspelers. Een mooi aantal, nu kon er gespeeld worden in twee groepen van zes. Vorig jaar kon het snelschaken niet doorgaan, vanwege corona. De laatste kampioen was Jonathan, in 2019. Die speelde dit jaar wel in de finalegroep, maar het was zijn dag niet en hij moest genoegen nemen met de vijfde plaats. Kampioen werd Abisan (gefeliciteerd!), met de mooie score van 4,5 uit 5. Hij was na vier ronden al zeker van het kampioenschap en kon in de laatste ronde volstaan met een remise (tegen Jonathan). Tweede werd Jacob, die steeds sterker begint te spelen en zich voor het eerst manifesteerde als een geducht snelschaker. De derde plaats was voor Akil.

De andere groep, die speelde om de 7e t/m 12e plaats, werd overtuigend gewonnen door Simon, met 5 uit 5, voor Nora en Connor.

Zoal gebruikelijk was er na afloop van het toernooitje voor iedereen wat lekkers.