top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 22 februari 2022

Dhruv blijft ongeslagen bovenaan. Tegen Nora speelde hij een ongewoon "volwassen" partij voor een 8-jarige. Hoewel hij een loper tegen twee pionnen achterstond stichtte Dhruv het meeste gevaar met een oprukkende vrijpion. Nora moest een paard geven om die tegen te houden en nadat Dhruv de overbelasting van Nora's koning keurig uitbuitte stond hij in het eindspel een loper en een pion voor. Promotie viel niet tegen te houden ; bovendien zat Nora in tijdnood. Een fraaie overwinning van Dhruv!

Jacob heeft maar een half puntje minder dan Dhruv. Hij speelde tegen Zeteo ook een indrukwekkende partij, waarin eveneens een oprukkende vrijpion een grote rol speelde. Zeteo kon die slechts afstoppen met materiaalverlies en daarna rondde Jacob het spoedig af met een mooi mat.

Simon won in het middenspel een stuk tegen Lucas en gaf dat voordeel niet meer uit handen. Maar Lucas ging tot het einde (mat) door.

Anton bouwde zijn partij tegen Martino goed op, maar raakte toch een stuk achter en kreeg daarna geen kans meer.

Ook Tex begint bijna altijd goed, maar vroeg of laat lijkt hij altijd wel een ernstige fout te maken. Die kostte in dit geval de dame. Met wat langer nadenken was dat niet nodig geweest.

Lawa won tegen Joris een stuk door een penning. Het laatste deel van de partij ging het om de controle over de open f-lijn. Uiteindelijk wist Lawa daar met twee torens binnen te dringen en het was meteen mat.

Connor won al gauw materiaal tegen Nicolò en haalde het punt zonder problemen binnen waarmee hij op 50% komt.

De langste partij van de avond was die tussen Mees en Daniël. Laatstgenoemde had het meeste initiatief en Mees gebruikte veel tijd, die hij in verloren stand overschreed.

Jonathan was als enige afwezig (met bericht van verhindering), waardoor we oneven waren, wat tot nog toe zelden is voorgekomen. Guido wilde wel vrij zijn.


Uitslagen vierde speelavond :

Nora - Dhruv 0-1

Mees- Daniël 0-1

Casper - Tex 1-0

Jacob - Zeteo 1-0

Nicolò - Connor 0-1

Anton - Martino 0-1

Lucas - Simon 0-1

Lawa - Joris 1-0


Stand :

1. Dhruv 4 uit 4 (100%)

2. Casper, Jonathan 2 uit 2 (100%)

4. Jacob 3,5 uit 4 (87,5%)

5. Daniël, Zeteo 2 uit 3 (66,7%)

7. Simon 2,5 uit 4 (62,5%)

8. Lucas, Martino 2 uit 4 (50%)

10. Connor 1,5 uit 3 (50%)

11. Lawa 1 uit 2 (50%)

12. Anton 1 uit 3 (33,3%)

13. Guido 0,5 uit 2 (25%)

14. Joris, Mees, Tex 0 uit 2 (0%)

17. Nicolò, Nora 0 uit 3 (0%)

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page