top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 21 september 2021

Na drie speelavonden is Jacob de enige met een 100%-score. Hij speelde een uitstekende partij tegen Jonathan. Belangrijk waren Jacobs controle over de open d-lijn en de grotere beweeglijkheid van zijn koning. Door goede samenwerking van twee torens en een loper wist Jacob het met een mooi mat af te ronden.

Connor probeerde (met zwart) tegen Simon de weinig gespeelde Scandinavische opening. Veel succes had hij er niet mee. In het middenspel kwam Simon eerst een kwaliteit en later een volle toren voor te staan. Toch had Connor nog dreigingen met zijn dame en toren. Simon ving het goed op en won.

Nora en Daniël speelden een lange partij op goed niveau. Pas in het eindspel wist Nora eerst een pion en daarna (met een fraaie zet) een paard te winnen. De winst was toen een kwestie van tijd, hoewel het einde met een mat midden op het bord toch nog verrassend was.

Lucas verloor van Nicolò. In vrijwel gelijke stand maakte hij een grote fout, waardoor hij meteen mat ging.

Dhruv had wit tegen Guido en beantwoorde de Caro-Kann opening met de doorschuifvariant. Met aanvallend spel stond hij geruime tijd beter, maar Guido ging het eindspel in met twee pionnen meer. Nadat Guido met een aftrekaanval ook nog een kwaliteit won was het gauw bekeken. Maar een goede partij van Dhruv.

Lawa nam ruim de tijd voor haar zetten tegen Tex, die dat duidelijk niet gewend was. Toch duurde de partij niet zo lang. Lawa won al gauw twee stukken tegen twee pionnen en toen hij ook nog een derde stuk ging verliezen gaf Tex op.

Joris en Martino speelden een partij met de nodige fouten, maar er gebeurde wel veel. Martino speelde wat agressiever en wist het volle punt binnen te halen.

Anton en Casper waren afwezig.


Uitslagen derde ronde :

Jacob - Jonathan 1-0

Dhruv - Guido 0-1

Lucas - Nicolò 0-1

Simon - Connor 1-0

Nora - Daniël 1-0

Lawa - Tex 1-0

Joris - Martino 0-1


Stand :

1. Jacob 3

2. Guido 2,5

3. Dhruv, Jonathan Joris, Martino, Simon 2

8. Connor, Lawa, Nora 1,5

11. Daniël, Nicolò, Tex 1

14. Anton, Casper 0 (uit 2)

16. Lucas 0

Allen uit 3 partijen, tenzij anders vermeld.
Yorumlar


bottom of page