Vier supergroepers waren afwezig deze avond. Daardoor moesten vier spelers een andere tegenstander krijgen, maar zij hadden allemaal al tegen elkaar gespeeld. Het gevolg was dat zowel Sid en Nimai als Sybren en Jens voor de tweede keer tegen elkaar speelden.
Aren blijft winnen, maar hij moest er deze keer wel hard voor werken. Tegen Cederick won hij al gauw een pion en ook wist hij de rokade van Cederick te verhinderen, maar nadat de dames waren geruild was dit geen groot probleem meer. Door een dubbele aanval op twee ongedekte paarden won Cederick een stuk, maar hij stond toen al drie pionnen achter, waaronder twee vrijpionnen. Hij moest zijn paard geven voor de eerste gepromoveerde pion. Aren hield toen nog twee pionnen meer over en won.
Nieuwkomer Abel speelde voor de tweede keer remise. Na een vierpaardenspel-opening tegen Jun Ru werden er veel goede zetten gedaan, tot Abel een "giftige" pion op b7 nam met zijn dame. Jun Ru jaagde de witte dame naar e7, waar hij haar had kunnen insluiten met Tb7. Maar hij zag het niet en Abels dame kon ontsnappen. Niet lang daarna werd tot remise besloten, met nog heel wat stukken op
het bord.
Sybren en Jens maakten geen echte fouten, waardoor de stand van begin tot eind in evenwicht bleef. Er werd veel afgeruild. Toen er alleen nog vier lopers op het bord stonden en flink wat pionnen (en de koning natuurlijk) vonden beide spelers remise wel mooi genoeg.
Pepijn bood geruime tijd goede tegenstand aan Ilja, maar raakte in het middenspel flink wat materiaal kwijt door een gemene aftrekaanval. In het eindspel had Ilja nog een dame plus vier pionnen en Pepijn een loper met vier of vijf pionnen. Dat was een ongelijke strijd, die Ilja won.
Sid speelde Schots tegen Nimai en kwam goed te staan. Hij won in het middenspel twee pionnen en kreeg zo twee verbonden vrijpionnen, op de a- en b-lijn. Die kon Nimai niet allebei tegenhouden en Sid won verdiend.
Thijmen begon goed en wist een loper in te sluiten, waardoor hij een stuk tegen een pion voor kwam te staan. Maar niet lang daarna gaf hij een loper weg. Ook was Thijmen slordig met zijn pionnen. In het eindspel had hij er nog maar drie, terwijl zijn tegenstander Oliwier ze alle acht nog had. Verder hadden ze allebei nog een toren. Acht tegen drie is een ongelijke strijd, die Oliwier dan ook won.
Verreweg de langste partij van de avond (tot kwart voor negen!) was die tussen Casper en Hugo. Laatstgenoemde opende met zijn gebruikelijke Franse opening, waar Casper al even gebruikelijk op antwoordde met de doorschuifvariant (e4-e5).
Hugo kent deze variant goed en kreeg mooi spel. In het eindspel had Casper een dame tegen een toren, loper en paard voor Hugo (plus wat pionnen). Het kostte Hugo moeite zijn drie stukken te laten samenwerken in de aanval. Hij moest rekening houden met eeuwig schaak door de dame en bouwde een vesting rondom zijn koning. Pas toen die koning mee naar voren ging wist Hugo de partij succesvol af te ronden.
Dhruv, Aren, Casper en Ilja Nederlands kampioen JCC-E!
Uitslagen tiende competitie-avond :
Aren - Cederick 1-0
Sybren - Jens 0,5-0,5
Ilja - Pepijn 1-0
Casper - Hugo 0-1
Sid - Nimai 1-0
Oliwier - Thijmen 1-0
Abel - Jun Ru 0,5-0,5
Stand :
1. Aren 9,5 uit 10 (95%)
2. Dhruv 5 uit 7 (71,4%)
3. Ilja 7 uit 10 (70%)
4. Hugo 5 uit 8 (62,5%)
5. Cederick 4 uit 7 (57,1%)
6. Sid 5 uit 9 (55,5%)
7. Casper, Sybren 4,5 uit 9 (50%)
9. Abel 1 uit 2 (50%)
10. Jun Ru 4,5 uit 10 (45%)
11. Jens, Oliwier 4 uit 9 (44,4%)
13. Pepijn 3 uit 7 (42,9%)
14. Sam 2,5 uit 7 (35,7%)
15. Nimai 3 uit 9 (33,3%)
16. Jack 1,5 uit 7 (21,4%)
17. Niels 1 uit 7 (14,3%)
18. Thijmen 0 uit 2 (0%)