top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 18 februari

De topper van de avond was de partij tussen Nora en Abisan, die beide nog een 100%-score hadden. Abisan speelde met zwart Hollands (1. d4 f5), maar de opening ging over in een geweigerd damegambiet. Abisan speelde voorzichtig, wat Nora de kans gaf het initiatief te nemen, maar Abisan is verdedigend heel sterk. Er was geen doorkomen aan en beide spelers waren tevreden met remise.

Simon speelde met zwart een prachtige aanvalspartij tegen Daniël. Die opende weer met f4 en b3. Simon stelde daar gezonde ontwikkelingszetten tegenover. De korte rokade was niet zo'n goed idee van Daniël. Al snel had Simon drie lichte stukken en zijn dame overgebracht naar de koningsvleugel. Het veld h2 was onvoldoende afgedekt. Simon kon met schaak binnenvallen en daarna werd Daniëls koning opgejaagd tot aan het mat.

De Spaanse partij tussen Akil en Joost ging gelijk op totdat alle lichte stukken waren afgeruild. Met twee torens op de tweede rij zag het er goed uit voor Joost. Maar nadat ik wat langer was blijven kijken bij de andere borden stond Akil opeens een dame en een toren voor. Wat er precies is misgegaan voor Joost weet ik niet, maar het zal duidelijk zijn dat Akil deze partij won.

Lucas ging met zwart lange tijd gelijk op met Connor, maar toen begon hij slordig te worden met zijn pionnetjes. Hij hield er maar één over tegen Connor vijf. Toen Connor ook nog groot materiaal won was het helemaal bekeken. Midden op het bord werd de koning van Lucas mat gezet door twee torens en een dame.

Bogalech (zwart) bouwde zoals gewoonlijk haar partij goed op, deze keer tegen Nicolò. Maar in het middenspel ging het helemaal mis en raakte ze een dame en een toren kwijt. Vooralsnog blijft ze puntloos, maar we weten dat ze beter kan.

Jonathan, Lawa en Jacob waren afwezig.


Uitslagen 7e speelavond :

Nora - Abisan 0,5 - 0,5

Akil - Joost 1 - 0

Nicolò - Bogalech 1 - 0

Connor - Lucas 1 - 0

Daniël - Simon 0 - 1


Stand :

1. Abisan 6,5 uit 7 (92,9%)

2. Nora 4,5 uit 5 (90%)

3. Akil 5 uit 6 (83,3%)

4. Jonathan 4 uit 6 (66,7%)

5. Simon en Joost 3 uit 6 (50%)

7. Daniël 2,5 uit 6 (41,7%)

8. Jacob en Connor 2 uit 5 (40%)

10. Nicolò 2 uit 6 (33,3%)

11. Lucas 1,5 uit 6 (25%0

12. Lawa 1 uit 5 (20%)

13. Bogalech 0 uit 5 (0%)


Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page