top of page
 • Foto van schrijverDik

Supergroep, 15 september 2020

Simon en Joost, de koplopers met 2 uit 2, speelden deze avond tegen elkaar. Lang bleef het gelijk, maar nadat er veel was afgeruild won Simon de ene pion na de andere en was er voor Joost, met 4 pionnen minder, geen houden meer aan. Daardoor leidt Simon nu het klassement.

Guido moest het met wit opnemen tegen Nicolò. Hij had lange tijd 1 of 2 pionnen meer, maar het lukte hem niet om te rokeren. Nicolò kon daardoor meer gevaar stichten en in het late middenspel veroverde hij groot materiaal en toen was het wel bekeken.

Lucas en Jacob ruilden heel veel af na een Spaanse opening. Toen ze ieder nog een toren en zes pionnen over hadden was het evenwicht nog steeds niet verbroken en waren ze allebei tevreden met remise.

Jonathan speelde tegen zijn broer, Daniël. Die deed een paar vreemde zetten waardoor Jonathan al gauw in het voordeel kwam. Met agressief spel haalde Jonathan het volle punt binnen.

Lawa was ingedeeld tegen Connor, maar toen die wegens een verkoudheid thuis bleef kreeg ze de sterke Akil als tegenstander. Evenals bij Daniël tegen Jonathan kwam er een onregelmatige Siciliaanse opening op het bord. Nadat Lawa kort had gerokeerd besloot Akil af te zien van de rokade en hij probeerde de h-lijn te openen. Dat lukte en hij kreeg een gevaarlijke koningsaanval. Lawa zag een aftrekaanval over het hoofd. Dat kostte een dame tegen een loper en niet lang daarna gaf ze op.

Nora hebben we nog niet in actie gezien (vanwege school) en Abisan heeft op dinsdagavond voetbaltraining. Hij zal waarschijnlijk maar af en toe kunnen komen.


Uitslagen 3e ronde :

Simon - Joost 1 -0

Lawa - Akil 0 - 1

Guido - Nicolò 0 - 1

Daniël - Jonathan 0 - 1

Lucas - Jacob 0,5 - 0,5


Stand :

 1. Simon 3 uit 3

 2. Jonathan 1 uit 1

 3. Akil 2,5 uit 3

 4. Joost 2 uit 3

 5. Nicolò 2 uit 3

 6. Daniël 1 uit 2

 7. Guido 1 uit 3

 8. Lucas 1 uit 3

 9. Jacob 0,5 uit 2

 10. Nora 0 uit 0

 11. Abisan 0 uit 1

 12. Connor, Lawa 0 uit 2

Comments


bottom of page