top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 15 februari 2022

Na drie speelavonden hebben we een verrassende koploper : Dhruv, die vorige maand acht jaar is geworden. Hij speelde tegen Lucas, die net als Dhruv een 2 uit 2-score had. Lucas had net een toren gewonnen toen hij zijn dame weggaf. Dat kwam niet meer goed.

Zeteo was afwezig, net als drie anderen. Ik had hem ingedeeld tegen Jonathan, die nu Mees als tegenstander kreeg. De Italiaanse opening zit vol trucs, die Jonathan goed beheerst. Met een loperoffer op f7 behaalde hij weliswaar geen direct materieel voordeel, maar de koning van Mees kwam op de tocht te staan en Jonathan won redelijk snel een paard. Toch had Mees tegenkansen met zijn drie zware stukken op de open f-lijn. Maar Jonathan hield het onder controle en won verdiend.

Anton behaalde zijn eerste overwinning in de supergroep. In september had hij nog van Tex verloren, maar nu nam hij revanche. Tex zag een dubbele aanval op koning en dame met een paard over het hoofd en kreeg daarna geen kans meer.

Simon speelde een sterke partij tegen Nora. Hij ging het eindspel in met een pion meer en won later nog een pion. Simons verbonden pionnen op de e-, f- en g-lijn rukten gezamenlijk op en Nora kon dat uiteindelijk niet tegenhouden.

Daniël begon goed tegen Jacob. Hij stond al gauw een kwaliteit en een pion voor. Toen kwam er een lange periode waarin er weinig gebeurde. Daniël gebruikte veel bedenktijd, maar wist geen goed plan te bedenken. Jacob had een solide stelling waar moeilijk doorheen te komen was. Door een mooie samenwerking van toren, loper en paard wist Jacob een matnet te vlechten, ondanks zijn achterstand in materiaal.

De enige remise van de avond was die tussen Connor en Guido. Connor leek te gaan winnen in een eindspel met twee pionnen meer, maar Guido had een sterke vrijpion die niet af te stoppen was. Met eeuwig schaak ontsnapte Connor aan een nederlaag.

De langste partij was die van Martino en Lawa. Martino kwam twee paarden voor te staan, maar raakte die voorsprong ook weer kwijt. Wel kostte dat Lawa de nodige pionnen en met vijf pionnen voor Martino tegen één voor Lawa (die bovendien in tijdnood zat) was het uiteindelijk toch een ongelijke strijd.

Uitslagen derde speelavond :

Dhruv - Lucas 1-0

Jonathan - Mees 1-0

Martino - Lawa 1-0

Tex - Anton 0-1

Simon - Nora 1-0

Daniël - Jacob 0-1

Connor - Guido 0,5-0,5


Stand :

1. Dhruv 3 uit 3 (100%)

2. Jonathan, Zeteo 2 uit 2 (100%)

4. Casper 1 uit 1 (100%)

5. Jacob 2,5 uit 3 (83,3%)

6. Lucas 2 uit 3 (66,7%)

7. Simon 1,5 uit 3 (50%)

8. Anton, Daniël 1 uit 2 (50%)

10. Martino 1 uit 3 (33,3%)

11. Connor, Guido 0,5 uit 2 (25%)

13. Joris, Lawa, Mees, Tex 0 uit 1 (0%)

17. Nicolò, Nora 0 uit 2

Comments


bottom of page