top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 14 september 2021

Op de tweede speelavond van de nieuwe supergroepcompetitie waren opnieuw alle zestien spelers aanwezig. Geweldig!

Jonathan speelde met wit een ijzersterke partij tegen Simon. Die behandelde het Italiaans met 4. c3 niet zoals het in de theorieboeken staat. Daardoor werd Jonathan oppermachtig in het centrum. Hij had vanaf het begin het initiatief. Simon werd overspeeld op een manier zoals hij waarschijnlijk nog niet eerder heeft meegemaakt. Ik had echt een beetje medelijden met hem.

Simons broer Jacob deed het beter en behaalde zijn tweede overwinning, op Nicolò. Jacob won al gauw materiaal en had het verder niet al te moeilijk.

Connor en Nora hadden kennelijk geen zin in een echt gevecht. Met een vol bord werd tot remise besloten. Jammer.

Guido speelde een gedegen partij, resulterend in een overwinning op Lucas. Het grootste deel van de partij stond Guido een stuk voor, dat speelt natuurlijk wel prettig.

Daniël en Lawa speelden verreweg de langste partij van de avond, doordat ze allebei (maar vooral Lawa) veel bedenktijd gebruikten. Met wit wist Daniël al gauw een pion op d6 te krijgen, waardoor Lawa eigenlijk niets kon ondernemen. Positioneel stond ze veel slechter, maar materieel wist ze het lang in evenwicht te houden. In het eindspel had Daniël weliswaar twee pionnen meer, maar Lawa had een opgerukte vrijpion. Helaas ging ze daar niet zo precies mee om. In verloren positie gaf ze terecht op.

Joris schaarde zich bij de koplopers, met een score van 2 uit 2. Tex gaf hem veel te veel ruimte en hoewel Joris daar niet optimaal van profiteerde won hij vrij simpel.

Het was jammer dat Anton zich in het middenspel opeens door Martino mat liet zetten op de onderste rij. Tot die tijd was het een leuke, gelijk opgaande partij.

De twee jongste spelers, Dhruv en Casper, troffen elkaar. Dhruv liet in het begin al een leuke combinatie zien en was ook daarna duidelijk sterker. Een veelbelovend talent, dat voorlopig bovenaan staat in het klassement, samen met drie anderen.


Uitslagen tweede ronde :

Tex - Joris 0-1

Jonathan - Simon 1-0

Guido - Lucas 1-0

Jacob - Nicolò 1-0

Daniël - Lawa 1-0

Martino - Anton 1-0

Connor - Nora 0,5-0,5

Casper - Dhruv 0-1


Stand :

1. Dhruv, Jacob, Jonathan, Joris 2

5. Connor, Guido 1,5

7. Daniël, Martino, Simon, Tex 1

11. Lawa, Nora 0,5

13. Anton, Casper, Lucas, Nicolò 0

Allen uit 2 partijen.


Comments


bottom of page