top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 13 september 2022

Op deze avond werden er twee partijen gespeeld van een niveau dat je in de supergroep zelden ziet : die van Jonathan tegen Zeteo en Oleksii - Jacob.

Jacob blijft ongeslagen op kop. In een lange partij tegen Oleksii wist hij een bescheiden positioneel en materieel overwicht te verkrijgen. Met een paar ijzersterke zetten in de tijdnoodfase wist hij de winst definitief naar zich toe te trekken.

Jonathan ging met zwart meteen in de aanval op de damevleugel nadat Zeteo lang had gerocheerd. Op den duur worden alle stukken, behalve de niet-gerocheerde toren op h8 bij de aanval betrokken. Jonathan wist met zijn dame in te breken in Zeteo's verdediging en daarna was een onontkoombaar mat niet ver weg meer.

We hebben er weer een nieuwe speler bij : Maxim, de jongere broer van Sabin, die vorige week voor het eerst meedraaide. Maxim speelde een lange partij tegen Martino, die te maken kreeg met een oprukkende vrijpion van Maxim. Die gebruikte veel tijd en verloor tenslotte door tijdsoverschrijding, maar hij laat een goede indruk achter. De supergroep heeft nu weer een even aantal spelers : 16. Alleen Nora was afwezig ; Lawa bood aan deze avond vrij te zijn.

Dhruv trapte tegen Casper in een oude openingstruc uit het Schots, wat een paard kostte. Toen Dhruv nog meer materiaal ging verliezen door de regel "Aanraken is zetten" gaf hij op. Het was de kortste partij van de avond.

Sabin won ook zijn tweede partij, tegen Nicolò. Hij had het meeste initiatief, won een pion en later ook de partij.

Lucas leek lange tijd beter te staan dan Lev, wiens koning niet echt veilig stond. Maar in het middenspel ging er het een en ander fout voor Lucas, waardoor hij zijn derde nederlaag op een rij leed.

Nieuwkomer Cederick behaalde zijn eerste overwinning in de supergroep. Hij stond eerst een stuk achter, maar wist toen de dame van Anton te veroveren, waarna de kansen gekeerd waren.

Uitslagen derde speelavond :

Oleksii - Jacob 0-1

Zeteo - Jonathan 0-1

Sabin - Nicolò 1-0

Lev - Lucas 1-0

Cederick - Anton 1-0

Maxim - Martino 0-1

Casper - Dhruv 1-0


Stand :

1. Jacob 3 uit 3

2. Lawa en Sabin 2 uit 2

4. Jonathan 1,5 uit 2

5. Lev, Martino 2 uit 3

7. Oleksii 1,5 uit 3

8. Cederick, Nora 1 uit 2

10. Casper, Dhruv, Nicolò, Zeteo 1 uit 3

14. Maxim 0 uit 1

15. Anton 0 uit 2

16. Lucas 0 uit 3

Comentarios


bottom of page