top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 13 oktober 2020

Vier partijen op deze laatste speelavond voor de herfstvakantie. Simon had de kans om gelijk te komen met de afwezige Akil en zo medekoploper te worden. Maar tegen Daniël lukte dat niet. Het zag er aanvankelijk goed uit voor Simon (zwart). Zijn dame drong binnen op b2 en wist de toren op a1 buit te maken. Maar Daniël wist ervoor te zorgen dat die dame de hoek niet meer uitkwam en na de nodige voorbereiding werd Simons dame gevangen. Wel kostte dat Daniël zijn tweede toren en toen stond het weer ongeveer gelijk. Maar de dame van Daniël was veel gevaarlijker dan de twee torens van Simon, die nog in de beginstand stonden. Met dame en paard vlocht hij een matnet waaruit Simon niet kon ontsnappen. Een mooie overwinning van Daniël, die nu samen met zijn broer tweede staat.

Die broer is natuurlijk Jonathan, die zwart had tegen Lucas. Hoewel Lucas weinig ervaring heeft met het Siciliaans speelde hij de opening keurig en geruime tijd stond hij zelfs beter. Hij won een kwaliteit door een paardvorkje, maar helaas voor hem ging het mis in het late eindspel, wat een toren kostte. Jonathan had daarna een paard en een vrijpion meer en kon ongehinderd oprukken met die vrijpion. Een goede avond voor de familie Vijver dus.

Nicolò opende zoals gewoonlijk met d4 en Joost speelde geruime tijd spiegelschaak. Beide partijen hadden aanvalskansen in het middenspel, maar Joost lette daarbij te weinig op zijn verdediging, waardoor hij verrassend mat werd gezet.

Guido en Jacob openden met het tweepaardenspel in de nahand, overigens zonder Pg5. op de vierde zet. Jacob had geruime tijd het initiatief en maakte twee pionnen buit, maar Guido kwam later goed terug en won de pionnen terug. In het eindspel met ieder vijf pionnen en een toren had Guido de beste kansen (dankzij twee verbonden vrijpionnen),

maar hij stemde in met remise.

Hopelijk zien we na de herfstvakantie de beide meisjes (Nora en Lawa) ook weer eens.


Uitslagen 7e ronde :

Lucas - Jonathan 0 - 1

Daniël - Simon 1 - 0

Nicolò - Joost 1 - 0

Guido - Jacob 0,5 - 0,5

Stand :

1. Akil  5 uit 6 (83,3%)

2. Daniël en Jonathan  3,5 uit 5 (70%)

4. Simon  4 uit 6 (66,7%)

5. Abisan  2 uit 3 (66,7%)

6. Nicolò  4 uit 7 (57,1%)

7. Joost   3,5 uit 7 (50%)

8. Connor  2 uit 4 (50%)

9. Guido  1,5 uit 6 (25%)

10. Jacob  1 uit 4 (25%)

11. Lucas  1 uit 6 (16,7%)

12. Nora  0 uit 0 (0%)

13. Lawa  0 uit 3 (0%)


Yorumlar


bottom of page