top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 12 oktober 2021

Op deze laatste speelavond voor de herfstvakantie had ik eigenlijk Hands and Brain willen spelen, maar er waren twee afwezigen, Joris en Anton.

Jonathan staat nu alleen op kop. Hij won van Guido, die zijn gebruikelijke Caro-Kann opening speelde. Jonathan koos voor de doorschuifvariant. Hij kwam goed te staan en won in het middenspel de dame met een mooie aftrekaanval. Toen was het uit.

Jacob, die samen met Jonathan bovenaan stond, kwam niet verder dan remise tegen zijn broer Simon. In een partij van goed niveau ging het steeds gelijk op. Er kwam een eindspel op het bord met alleen torens en pionnen. Jacob had een vrijpion, maar kon die niet laten oprukken. Later kreeg Simon een vrijpion, maar ook die haalde de overkant niet. Remise was de terechte uitslag.

Connor kwam naast Jacob door een gedegen overwinning op Daniël. Nadat Connor de vijandelijke verdediging had opgeblazen kwam er een merkwaardig eindspel op het bord. Connor had een dame en zes pionnen, Daniël had een toren, loper, paard en pion. De dame is geknipt voor dubbele aanvallen en zo won Connor de toren en de pion. De rest was toen niet moeilijk meer.

Lawa gebruikte zoals gewoonlijk veel bedenktijd (al vanaf de derde zet), tot verbazing van tegenstander Dhruv, die dat duidelijk niet gewend was. Al dat denken leverde wel goede zetten op en Lawa kwam al gauw beter te staan. Toen Dhruv niet zag dat zijn dame aangevallen stond was het helemaal bekeken.

Nora speelde met wit een solide partij tegen Nicolò. In het late middenspel won ze een stuk. Dat voordeel gaf ze niet meer uit handen.

Casper, die vorige week nog zo'n prima partij speelde, was onherkenbaar. Martino plukte hem helemaal kaal. Na de partij zei Casper dat hij erg moe was,

Nog een Caro-Kann opening was er te zien bij Lucas-Tex. Tex speelde al zijn pionnen naar voren, terwijl hij nog niet gerocheerd had. Lucas kon daardoor gemakkelijk met zijn dame binnendringen en twee zetten later was het mat.

Volgende week dus geen schaken vanwege de schoolvakantie.

Uitslagen zesde speelavond :

Simon - Jacob 0,5-0,5

Nora- Nicolò 1-0

Dhruv - Lawa 0-1

Lucas - Tex 1-0

Martino - Casper 1-0

Jonathan - Guido 1-0

Connor - Daniël 1-0


Stand :

1. Jonathan 5 uit 6 (83,3%)

2. Connor en Jacob 4,5 uit 6 (75%)

4. Simon 3,5 uit 5 (70%)

5. Martino 4 uit 6 (66,7%)

6. Joris 3 uit 5 (60%)

7. Nora 3,5 uit 6 (58,3%)

8. Dhruv 3 uit 6 (50%)

9. Guido 2,5 uit 5 (50%)

10. Lawa 2,5 uit 6 (41,7%)

11. Casper 2 uit 5 (40%)

12. Daniël, Lucas, Nicolò 2 uit 6 (33,3%)

15. Tex 1 uit 6 (16,7%)

16. Anton 0 uit 4 (0%)

Comments


bottom of page