top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 11 februari 2020

Abisan heeft zijn koppositie verstevigd door een overwinning op Jonathan. De opening was Siciliaans, maar ging over in de doorschuifvariant van het Frans. Abisan (wit) ondernam geen wilde avonturen, maar bouwde een solide vesting rondom zijn kort gerocheerde koning. Noodgedwongen concentreerde Jonathan zijn aanvalspogingen op de damevleugel, maar echt voordeel bereikte hij niet. Het was niet eenvoudig een goed plan te bedenken en Jonathan gebruikte veel tijd. Zoveel zelfs dat hij de tijd overschreed, in een stelling die materieel nog in evenwicht was.

De nog puntloze meisjes Lawa en Bogalech brachten een Italiaanse opening op het bord en vervolgden met gezonde ontwikkelingszetten. Lawa kreeg het initiatief en toen Bogalech haar koning op de tocht zette kreeg zij een koningsaanval over zich heen, die winnend was voor Lawa.

Daniël begon tegen Lucas weer met een fianchetto (b6). Hij won eerst een pion, toen een vol stuk en nog later kwam hij een volle toren voor te staan. Met een mooie koningsaanval rondde Daniël de partij bekwaam af.

Jacob en Nicolò speelden ook een Italiaanse partij. Jacob was goed op dreef, won geleidelijk steeds meer materiaal en kwam door deze overwinning gelijk met zijn broer Simon, die vriendschappelijk speelde tegen een speler uit de koningsgroep.

Connor bouwde zijn partij tegen Joost goed op, maar verkeek zich op een aftrekaanval (van hemzelf), die niet goed doorgerekend was. Hij kwam een paard tegen een pion achter te staan en moest toezien hoe Joost zijn voordeel omzette in winst.

Akil en Nora waren afwezig.

Uitslagen zesde speelavond :

Lawa - Bogalech 1 - 0

Abisan - Jonathan 1 - 0

Lucas - Daniël 0 - 1

Jacob - Nicolò 1 - 0

Joost - Connor 1 - 0


Stand :

1. Abisan 6 uit 6 (100%)

2. Nora 4 uit 4 (100%)

3. Akil 4 uit 5 (80%)

4. Jonathan 4 uit 6 (66,7%)

5. Joost 3 uit 5 (60%)

6. Daniël 2,5 uit 5 (50%)

7. Jacob en Simon 2 uit 5 (40%)

9. Lucas 1,5 uit 5 (30%)

10. Connor 1 uit 4 (25%)

11. Lawa en Nicolò 1 uit 5 (20%)

13. Bogalech 0 uit 4 (0%)Comments


bottom of page