top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 1 september 2020

Na een lange gedwongen pauze zijn we weer van start gegaan, met een nieuwe competitie van de supergroep. Alle twaalf spelers van de vorige, voortijdig afgebroken competitie zijn gelukkig weer van de partij. Als dertiende is daar bijgekomen Guido Polderman uit Leiderdorp. Hij begon meteen goed met een overwinning op Lucas. Die offerde materiaal om Guido's koningsstelling op te blazen, maar toen die aanval niet doorsloeg hield Lucas te weinig stukken over om nog een kans te maken.

Simon leverde een knappe prestatie door clubkampioen Abisan te verslaan. Het kwam aan op het eindspel, waarin beide spelers evenveel pionnen hadden (eerst zes, later vier),

maar Simon speelde het preciezer. Abisan wachtte de promotie van Simons pion niet af en gaf terecht op.

De families Brienen en Pancharajah speelden nog op een tweede bord tegen elkaar : Jacob tegen Akil. Hier was de uitslag net andersom : Akil won. Jacob bood goed tegen- stand, maar gaf op toen hij door een penning een paard ging verliezen.

Nicolò kwam tegen Connor eerst twee pionnen achter, maar stond later een pion voor. In het eindspel gaf dat de doorslag, want Nicolò wist zijn pion naar de overkant te brengen.

Lawa wist niet goed raad met de Franse opening die Joost haar voorschotelde. Ze kwam niet al te best uit de opening en verloor een stuk door een pionvork. Daarna gebruikte ze erg veel bedenktijd, zoveel zelfs dat ze (in verloren stand) de tijd overschreed.

Nora, Daniël en Jonathan kwamen niet in actie.


Uitslagen eerste ronde :

Simon - Abisan 1 - 0

Jacob- Akil 0 - 1

Guido - Lucas 1 - 0

Lawa - Joost 0 - 1

Nicolò - Connor 1 - 0


Comments


bottom of page