top of page
  • Foto van schrijverDik

Supergroep, 1 februari 2022

We zijn aan een nieuwe competitie begonnen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Van de 18 spelers waren er 13 aanwezig. Jonathan wilde wel vrij zijn. Geen van de zes witspelers wist te winnen.

Het was niet gepland dat de gebroeders Brienen (Simon en Jacob) meteen al in de eerste ronde tegen elkaar zouden spelen, maar door de vele afwezigen moest ik wat improviseren. Het was de enige remise van de avond. Het evenwicht werd niet verbroken en in een vastgeschoven stelling waren zowel Simon als Jacob tevreden met een half punt. Het was de langste partij van de avond.

Nicolò kwam al gauw een kwaliteit achter te staan tegen Dhruv. Later liep dat op tot een volle toren. Nicolò had wel twee verbonden vrijpionnen op de damevleugel, maar Dhruv wist die bekwaam onschadelijk te maken en won verdiend.

Nicolò's broer Martino kon de eer van de familie niet redden. In een vrij korte partij tegen Casper zag hij een matdreiging over het hoofd.

Het zag er een tijdje naar uit dat Anton zijn eerste punt in de supergroep ging pakken. Tegen Lucas stond hij geruime tijd voor. Toch stond Anton opeens mat toen ik even een paar minuten niet naar de partij had gekeken. Maar zijn spel gaat vooruit.

Daniël speelde een gedegen partij tegen Joris. Hij kwam een kwaliteit voor en bouwde die voorsprong later nog uit. Joris kon niet gevaarlijk worden en moest zijn koning omleggen.

Guido en Zeteo waren redelijk snel klaar met hun stapexamen en konden daardoor nog tegen elkaar spelen. Zoals ik vorige week al schreef : Zeteo is een sterke speler die hoge ogen kan gooien. Rustig wachtte hij zijn kansen af om in het late middenspel

met een sterke aanval toe te slaan.


Uitslagen eerste speelavond :

Nicolò - Dhruv 0-1

Simon - Jacob 0,5-0,5

Joris - Daniël 0-1

Anton - Lucas 0-1

Martino - Casper 0-1

Guido - Zeteo 0-1


Comments


bottom of page