top of page
  • Foto van schrijverOnno

Succes op NK rapid in Helmond

Zondag 11 juni was het Nederlands kampioenschap rapidschaak voor de jeugd. Ondanks de hitte waren er ruim 200 schakers afgereisd naar Helmond. Het toernooi zou om half 11 beginnen, dus de delegatie uit Leiden moest vroeg op pad. Eenmaal aangekomen bij de speellocatie, een ruime VO-school, stond er een lange rij buiten. Deze rij was voor de deelnemers die al hadden betaald. Binnen bleek er ook een tafel te zijn voor de schakers die nog niet hadden betaald, echter was deze geheel leeg. Tip voor de volgende keer: Betaal bij de zaal :-)


Om half 11 waren de OEW'ers klaar om te starten! De organisatie was echter nog druk bezig. Na twee keer hetzelfde openingspraatje konden we starten, ruim een uur later dan gepland. Helaas waren er alleen wat namen die ontbraken op de spelerslijst. Dhruv, Maxim en Sabin waren niet ingedeeld. Na een hoop gedoe konden ze wel spelen, al begon Sabin met een bye en had hij net als Dhruv geen rating. Maar goed, we waren blij dat het toernooi na 1,5 uur dan toch eindelijk was begonnen!


Jacob maakte een fantastische start. Na 3 uit 3 (met winst op een 1800 speler) werd helaas verloren van de uiteindelijke winnaar. Daarna liep het allemaal wat stroef. 3,5 uit 7. Met deze score werd hij toch derde van de leeftijdscategorie 2007. De leeftijdsgroepen 2003 t/m 2008 waren namelijk samengevoegd.

Maxim (2010) was zesde geplaatst en ook zesde geëindigd. Een remise tegen favoriet Tommy Grooten (1900) was een mooi resultaat!

Lev (2011) had een goed toernooi. Hij verloor twee keer tegen 1900 spelers, de rest werd gewonnen. Een mooie derde plek als resultaat. Fantastisch! Sabin (2012) was goed op stoom! Eén enkele partij werd slechts verloren, de rest allemaal gewonnen! Hij eindigde hierdoor op de gedeelde eerste plek samen met Noah Ritzerveld. Opmerkelijk is wel dat ze niet tegen elkaar gespeeld hebben. Uiteindelijk werd hij tweede, al weet ik niet of de bye van ronde 1 hier wat mee te maken kan hebben. Afgezien daarvan, een fantastisch resultaat!

Dhruv en Ilja speelden in de leeftijdscategorie 2014. Dhruv begon sterk met 2,5 uit 3. In ronde 4 verloor hij en daarna liep het niet zoals gehoopt. Uiteindelijk eindigde hij als zesde met 4,5 uit 7. Ilja verloor in ronde 1, maar maakte het daarna goed en morste slecht nog een half punt. In de laatste ronde won hij tegen de uiteindelijke nummer 1 die 6 uit 6 had en werd hierdoor derde. Knap gedaan!

Aren (2015) was als derde geplaatst en werd ook derde! 5 potten werden gewonnen en een remise tegen de nummer 1. Top gedaan!

Aditya (2016) schoot uit de startblokken met een score van 3 uit 4. Daarna was de koek op. Het was een lange dag en dat eiste zijn tol. Pas om 19.00 was de prijsuitreiking.

Voor Op Eigen Wieken was dit een mooie dag, we hebben ons weer goed op de kaart gezet!Comments


bottom of page