• Leonore

Succes in de tweede speelronde - Groene Hart Jeugd Cup

De tweede speelronde van De Groene Hart Jeugd Cup 2021 vond plaats op vrijdag 5 november. Deze keer reisden OEW 1 en OEW 2 af naar SV Barendrecht/IJsselmonde. OEW 3 Team speelde bij SSV- Klim Op in Capelle aan den IJssel.

OEW 1: Jacob, Daniel, Connor, Lucas (poule 2A) OEW 2: Jonathan, Simon, Dhruv, Anton (poule 2B) OEW 3: Tex, Zeteo, Cederick, Eben (poule 3A)

Het was een succesvolle dag voor alle OEW-teams. OEW 1 won alle partijen tegen Messemaker 1847 1 en tegen SSV Klim Op 3. Van CSV 1 verloor OEW 1 geen enkele partij; slechts één partij eindigde in remise. In totaal behaalde OEW 1 het maximale aantal van zes wedstrijdpunten.

Ook OEW 2 had een goede dag. Ze waren sterker op drie van de vier borden tegen SV Spijkenisse en tegen 3-Torens 1. Tegen Barendrecht/IJssselmonde bood OEW 2 goed weerstand, en het lukte om 1,5 bordpunt te behalen. Goed voor in totaal vier wedstrijdpunten.

Ook OEW 3 behaalde vier wedstrijdpunten. Hoewel ze van tevoren grapten naar de film te zullen gaan in plaats van te schaken, wonnen ze alle partijen tegen SSV Klim Op 4. In de wedstrijd tegen SHTV 1 en tegen SV Voorburg 1 wonnen ze twee van de vier partijen, en dus een half wedstrijdpunt voor elke ronde, goed voor vier punten in totaal.

Het was een succesvolle tweede speelronde voor OEW in De Groene Hart Jeugd Cup 2021. Zowel OEW 1 als OEW 3 mogen in de volgende speelronde een poule hoger spelen. Die vindt plaats op 26 november - als coronamaatregelen geen roet in het eten gooien.