top of page
  • Foto van schrijverWalther

Spannende competitie Torengroep

Wat fijn dat het buurthuis weer open is en dat we weer gewoon kunnen schaken! Vol goede moed begonnen daarom zes spelers met de Torengroep-competitie. We wisten natuurlijk wel dat we de competitie niet helemaal af konden maken, maar in elk geval zijn er goede partijen gespeeld.


Wat heel erg opviel is dat sommige kinderen veel sterker zijn geworden. Die hebben natuurlijk online vaak geoefend!


Het werd heel spannend wie de groep zou winnen. Nils en Zeteo wonnen al hun partijen en moesten in de laatste ronde tegen elkaar. Zeteo kwam goed te staan, maar Nils slaagde er in een sterke tegenaanval op te zetten. Zeteo kon mat alleen afwenden door zijn dame te geven, en uiteindelijk won Nils de partij en dus de Torengroep. Gefeliciteerd!


Nils had voor de coronapauze best moeite om mee te komen in de Torengroep, maar nu gaat het super, dus Nils heeft heel veel bijgeleerd. Hij speelt vaak lange partijen, denkt rustig na, en op het eind blijkt steeds dat hij het net iets beter gezien heeft dan zijn tegenstander.


Zeteo heeft veel online gespeeld, en is in die tijd heel veel beter geworden. Dat kun je merken: hij krijgt les in Stap 2, maar veel onderwerpen die daar worden behandeld kan hij al toepassen in zijn partijen, en ik heb veel mooie combinaties van hem gezien. Na de vakantie moet hij zeker in een sterker groepje gaan spelen.


Ook Cederick heeft veel online gespeeld, en ook bij hem is dat goed te merken. Hij had een beetje pech dat hij twee keer tegen de sterke Zeteo moest, maar wist wel heel goed tegenstand te bieden. En tijdens de laatste avond speelde hij heel erg goed tegen jeugdleider Wadim.


Ook Sam heeft veel nieuwe dingen geleerd. Maar het gaat vast nog beter als hij even wacht met zijn dame in het spel te brengen en eerst zijn paarden en lopers ontwikkelt. Hij speelt soms te vroeg zijn dame omdat hij heel graag wil winnen (en dat is een goede eigenschap van een schaker!) maar in de Torengroep lukt dat niet zomaar. Soms doet hij het prima, zoals een mooie partij tegen Cederick die hij heel goed opzette en daarna soepeltjes won.


Niels en Cristina hadden het zwaar doordat hun tegenstanders zoveel sterker zijn geworden. Niels speelde spannende partijen maar ook bij hem liep de partij vaak net verkeerd af. Niels schaakt nog niet zo heel lang, en dan is het lastig, want er waren partijen bij die hij met een beetje meer ervaring wel had kunnen winnen. Maar het ging steeds beter, want in de laatste ronde wist hij te winnen met een heel sterke aanval.


Cristina is theoretisch sterk, je merkt dat ze al in Stap 3 zit, maar ze maakt net iets teveel foutjes. Ik denk dat de routine een klein beetje weg is. Dat geeft niks Cristina, gewoon je best blijven doen en als corona wegblijft kom je vast gauw weer in het schaakritme.


Ik wens jullie een fijne vakantie, en ik hoop jullie allemaal in september weer terug te zien!


Uitslag

Nils 4 uit 4 Zeteo 4 uit 5 Cederick 2 uit 4 Sam 1 uit 3 Niels 1 uit 4 Cristina 0 uit 4

Commentaires


bottom of page