top of page
  • Foto van schrijverLeonore

Spannend paastoernooi

Soms is het op Tweede Paasdag schitterend weer, kan je buiten paaseieren zoeken en zijn de meubelboulevards afgeladen vol. Dit jaar is alles anders. Het is regenachtig en koud en 25 OEW'ers zijn online aan het schaken.

In groep A zijn de supergroepers te vinden. Er zouden 5 wedstrijden gespeeld worden, maar helaas kon Lichess na 3 rondes geen nieuwe indeling meer maken. Jonathan wist als enige alledrie zijn partijen te winnen. Voor de enthousiastelingen organiseerde Wadim na afloop nog een simultaan.


Groep B werd gewonnen door Sam en Cederick. Beide wisten ze 4 van de 5 wedstrijden te winnen. Alle spelers waren aan elkaar gewaagd en er waren veel spannende partijen.


In groep C deden veel kinderen mee die 'in de coronatijd' hebben leren schaken. Ze hebben dus nog nooit fysiek schaakles bij OEW gehad. Stoer om dan mee te doen! Eben en Willem wisten 4 van de 5 wedstrijden te winnen en eindigden bovenaan. Vlak daarachter eindigde Oliwier, die de laatste tijd steeds sterker wordt.


De winnaars van de groepen krijgen binnenkort een klein prijsje thuisgestuurd. Daarnaast is er ook een prijs voor de spectaculairste partij. Deze is gewonnen door Dhruv (wit) en Zeteo (zwart). In een Scandinavische opening ontwikkelden beide jongens goed hun stukken. Dhruv trok meteen ten aanval op de damevleugel. Na wat tactische wendingen komen allebei de koningen onder vuur te liggen. Uiteindelijk is het Zeteo die knap wint met een mat in 2!Comments


bottom of page