top of page
  • Foto van schrijverWalther

Spannend en gezellig Jeugdweekendtoernooi

Op 2 en 3 juli organiseerde OEW samen met de andere jeugdclubs uit de regio het jaarlijkse jeugdweekendtoernooi. Het hele weekend schaken, en zaterdagavond een gezamenlijke maaltijd: pizza natuurlijk, en dankzij Toko Mini XL in Leiderdorp, waar OEW-jeugdleider Erick kok is, ook heerlijk Indonesisch eten.


De meest opvallende OEW'er van het toernooi is nu geen lid meer maar heeft als kind bij OEW geschaakt: Grootmeester Jan Smeets. Hij was de toernooicoach, met wie de deelnemers hun partijen konden analyseren.

Maar natuurlijk waren er ook OEW-deelnemers. Ten eerste Jonathan in groep A, die netjes in de middenmoot eindigde. In groep B speelde Jacob, die goed in de top meedraaide en de prijs won voor de beste deelnemer van de Leidse Schaakbond. En ook de nieuw OEW'er Oleksii, die knap 50% scoorde.


In de C-groep speelde Lev. Hij deed het hele toernooi mee met de strijd om de eerste plaats, en eindigde uiteindelijk vlak achter nummer één als tweede. Ook Ilja speelde in de C-groep. Hij had het zwaar, maar had toch een paar mooie winstpartijen.


Een sfeerverslagje vind je hier. Op dezelfde site ook de uitslagen.

Comentarios


bottom of page