top of page
  • Foto van schrijverLeonore

Sabin 3e op NK D!

Met het Hemelvaartsweekend vindt traditiegetrouw het NK D plaats in Rijswijk. Helaas dit jaar waarschijnlijk voor de laatste keer op deze mooie locatie. Goede reden om extra te knallen!

Van OEW waren Sabin, Dhruv, Casper en Aren van de partij. Allemaal toernooitijgers met al de nodige NK-ervaring op zak. Maar dat kan ook gezegd worden van de andere deelnemers; in totaal de 52 sterkste schakers van Nederland tot 12 jaar.


Casper merkte dat je bij dit toernooi elke ronde hard moet strijden voor een overwinning. Uiteindelijk wist hij 3,5 punt te scoren.

Ook Aren wist drie keer te winnen. Met nog vier remises eindigde hij op 5 punten. Dhruv had een moeizame start de eerste dag met 1 punt. Hij herpakte zich echter fantastisch en won de laatste vijf partijen, waardoor hij knap op de negende plaats eindigde!

Casper, Aren en Dhruv zijn nog jong en mogen nog zeker twee jaar aan het NK D deelnemen.

Sabin startte onverwacht met een nederlaag, maar daarna wist hij op één na alle wedstrijden te winnen. Met 7 uit 9 eindigde hij gedeeld tweede met Boyd Leenen! De tweede plaats geeft recht op een uitzending naar het EK schaken. Een barrage moest uitsluitsel geven. Helaas voor Sabin verloor hij de barrage. Helaas, maar weer een ervaring rijker!
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page