top of page
  • Foto van schrijverLeonore

Recordaantal OEW'ers op GP

Op zaterdag 23 oktober konden we eindelijk weer een Grand Prix toernooi organiseren. Voor velen misschien wel het eerste fysieke toernooi sinds ruim een jaar.


In regio Leiden worden gedurende het schaakseizoen zeven Grand Prix toernooien georganiseerd. De eerste van deze cyclus was voor ons een thuiswedstrijd in ons eigen buurthuis. Het was duidelijk dat de OEW'ers er zin in hadden; maar liefst 40 OEW'ers deden mee! Onder hen ook veel kinderen die pas net zijn begonnen met schaken. Ook dan kan je goed meedoen aan een Grand Prix toernooi. Er worden 7 wedstrijden gespeeld in een groepje van 8 kinderen, ingedeeld op sterkte.


Tussen de wedstrijden door kan je even naar buiten om te voetballen, een Donald Duckje lezen of een schaakspelletje doen. Na een hele middag schaken ging iedereen met een voldaan gevoel weer naar huis. Sommigen zelfs met een mooie prijs. In ieder geval heeft iedereen een gezellige en leerzame middag gehad.


Speciale vermeldingen voor:

1e prijs: Jay (groep 11), Zeteo (groep 8), Dhruv (groep 7)

2e prijs: Finn (groep 10), Sybren (groep 9), Eben (groep 8)

3e prijs: Saliou (groep 14), Thor (groep 13), Oliwier (groep 11), Niels (groep 8), Casper (groep 6)


Het volgende Grand Prix toernooi is op zaterdag 4 december bij LSG in het Denksportcentrum Leiden. We hopen ook dan weer op veel OEW deelnemers!


Comments


bottom of page